Q8200 sisteme R7 370 mi, GTX 750 ti mi?

Bilal CAN

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese iyi akşamlar dilerim. Yakın bir zamanda ekran kartı almayı planlıyorum ve masaüstü sistemimin özellikleri şu şekilde;

-İntel quad core q8200 2.33Ghz işlemci
-4GB ram
-750W PSU 12V kanalına 675W güç veriyor

-Şu anki erkan kartım geforce 210

Ekran kartı alacağım fakat bu iki ekran kartı arasında kaldım. R7 370 GTX 750 ti ye göre fazla güç tüketiyor fakat güç kaynağının eksik kalması gibi bir problemim yok. Kafama takılan şey darboğaz yani iki ekran kartı da darboğaz yapacak bunun farkındayım sitede gezinirken rastladım bir arkadaş ekran kartı değiştirince darboğaz olduğu için 5-6 fps aldığını söylüyor. Önümüzdeki yazın sistemi baştan yenileyeceğim zaten şimdilik yavaştan başladım erkan kartı anakart vs vs. Sizlere sorum r7 370 mi almalıyım yoksa gtx 750 ti mi?
Bir de mesela r7 370 alsam oyunlardaki performans cidden 5-6 fps ye kadar düşer mi?
Hangi seçim daha mantıklıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Darboğaz olduğu vakit illa fps düşer. Oyundan oyuna göre değişir bütçen hangisine yetiyorsa onu al.

Şahsen söylemek gerekirse r7 370 tarafındayım. Fps nin düşeceği kesin lakin GTA V gibi bir oyunda medium ayarlarda 5-6 fps anca mı alırım?

5-6 fps düşer daha fazlası olacağını sanmıyorum. Ama fps drop yersin eğer darboğaz olursa.
anladım. İlgin için teşekkür ederim sanırım haftaya kartı alıcam oyunları yükleyince olanları buraya yazarım belki daha sonra arayan arkadaşlara yardımcı olurum. Hayırlı akşamlar

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı