Q8300 3.00 GHz 8 saat OCCT Başarısı

sibermrc

Hectopat
Yer
Mersin
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Tekniker
Uzun süredir stabilite sağlamaya çalıştığım ayarlarımda yılmadan aynı istikrarda belirli aralıklarla denediğim voltaj değerleri ile frekans yükselterek orta yolu buldum. Anakartım pek overclock desteği vermese de yeni sistemi yaz gelmeden toplayacağım. OCCT değerlerini ekte resim olarak belirteceğim.

meric oc denemesi 8 saat başarılı 1.png

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'ler de overclocklu mu yoksa fabrikasyon olarak 1066 MHZ 'de mi ?
Ram ler fabrika çıkışı 1066 overclocksuz 800 mhz değerinde çalışıyorlar. Overclock yaparak 333 mhz olan temel frekansı 400 e çekerek hem cpu hem de ram i aynı anda overclock edebildim. Aynı zamanda ram in çarpan değerini yükselttim. Tabi ram lerde manuel değerler girmek gerekti.

Fark olurmu bilmiyorumda bende ramleri 800mhz ye o.c ettim.
Fark şu şekilde olur; CL5 değerlerini uyguladım. Gecikme düşük frekans yüksek olunca okuma 9000mb/sn yazma ise 8500mb/sn değerine ulaştım.

* CPU CPU Saati Anakart Çipset Bellek CL-RCD-RP-RAS Okuma Hızı
4x Core 2 Quad Q8300 3000 MHz [ TRIAL VERSION ] P43 Dual DDR2-1066 5-5-5-15 CR2 9317 MB/s
* CPU CPU Saati Anakart Çipset Bellek CL-RCD-RP-RAS Yazma Hızı
4x Core 2 Quad Q8300 3000 MHz [ TRIAL VERSION ] P43 Dual DDR2-1066 5-5-5-15 CR2 8478 MB/s

Ddr3 anakart ile Q9590 alsam acaba idare edermi.
Merhabalar. Komple z170 veya z270 chipsetli anakarta geçip minimum i5 6600k veya 7600k yı tercih etmelisin. Fsb cinsinden overclock çok zaman alıcı ve stresli bir süreç en azından çarpan kilidi açık Cpu alır isen overclock ile voltaj dengesini yakalaman çok daha kolay olacaktır. Ram konusunda Xpm profilli tercihin senin daha az çaba ile başarı şansını yükseltecektir. İyi günler.

Merhabalar. Komple z170 veya z270 chipsetli anakarta geçip minimum i5 6600k veya 7600k yı tercih etmelisin. Fsb cinsinden overclock çok zaman alıcı ve stresli bir süreç en azından çarpan kilidi açık Cpu alır isen overclock ile voltaj dengesini yakalaman çok daha kolay olacaktır. Ram konusunda Xpm profilli tercihin senin daha az çaba ile başarı şansını yükseltecektir. İyi günler.
Core serisinde de rahatça o.c yapılabiliyor ama :D i3 7150k'da olabilir sence?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı