Q8300 CS:GO'da 75 Derece

qaxe

Hectopat
Öncelikle buraya yeni olduğum için konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın. Logitech Arx Control programını telefonuma indirip bi göz attım ve CS:GO 'da denedim. İşlemci ısısının oyunda 75 dereceye çıktığına şahit oldum. Kullandığım sistemde bu normal midir? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Sistem:
GPU : Nvidia Geforce 9600 GSO 512
RAM : 3 GB
CPU : Intel Core 2 Quad q8300 @ 2.5 ghz
Mobo : Pegatron Corporation 2A84h
Bilgisayar toplama olmayıp HP markadır ve 7-8 yıllıktır

Aynı model olmasada bendede benzer bir işlemci olan q6600 var. Bu işlemcilerde boştayken 40-55 yükteyken 60-75 gitmesinden bir sıkıntı çıkarmaz. Fakat 75 ısı genede biraz fazla kasayı açıp tozlu olup olmadığını kontrol et.

Aynı işlemci bendede var ısınma sorunu filan olmuyor. Fan düzgün çalışıyormu kontrol et ayrıca arkadaşımızın dediği gibi ilk önce kasanın tozlu olup olmadığını kontrol et. Eğer tozluysa bilgisayarcıya gidip içini temizlettir. Kendin temizlemeye çalışma öyle sandığın gibi değil.

Kasa tozlu ise ve bu işte acemiseniz, işlemci stok fanı sökmeden sivri uçlu bir kalem yada kürdan yardımı ile fanın metalindeki tozları zarar vermeden çıkartabilirsin, saç kurutma makinesinin soğuk üfleme ile çalıştırıp tozları dışarı attırabilirsin.

Arkadaşlara katılıyorum ve ekleme yapmak istiyorum. İşlemcinin termal macunu kurumuş olabilir veya stok soğutucu ise yeterli gelmiyor olabilir. Bu arada kasanın tozunu almak çok zor bir iş değildir. Elektrikli süpürge ve fırça ile kolayca tozlar temizlenebilir. Eğer evde soğuk hava üfleyen saç kurutma makinesi de varsa bu iş çok kolay bir hal alıyor.

Q8300 işlemci bende kullanıyorum. Xigmatek TYR Sd92 bile zar zor soğutuyor. Yükte 68'i bazen 70'i görüyorum, bu işlemci çok ısınan bir işlemci. Amd'nin FX serisindeki 9590'a benzetebiliriz. Stok soğutucu yetersiz gelebilir yani. Ama yinede siz termal macun yenileyin.

1 yıl kadar Q8200 kullandım. 50 dereceyi geçtiğine şahit olmadım. Kasanın fazla sıcak olmayan bir konumda olduğundan emin ol. Stok soğutucu kullanıyorsan temizlemesi çok kolay. Resimde kırmızı ok ile gösterdiğim yerdeki tırnağı düz tornavida yardımıyla soğutma bloğundan ayır. eski bir diş fırçasıyla fan yapraklarını önce fırçala ardından kuru peçete ile temizle. Yine aynı fırça ile soğutma bloğundaki yaprakların arasını fırça ile temizle. Arkadaşların bahsettiği gibi termal macunun da kurumuş olabilir. İşlemcideki ve soğutucunun işlemciye temas eden yüzeyindeki macunu temizleyip tazeleyerek sıcaklık değerlerini normale düşürebilirsin.

Dosya Ekleri

• IntelpentD_pspc.jpg
    24,3 KB · Görüntüleme: 135
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…