Q8300 Sistem aniden kapanıyor

lunarov

Hectopat
Arkadaşlar benim
HD 4850
G41M
Q8300(stock fan)
4 GB DDR2 RAM
300 Watt PSU
HDD 500 GB adını hatırlamadığım bir marka.
Mevcut fakat sistemi 5 dakika kullanıyorum ve sistem aniden kapanıyor. Neden olabilir yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun içi sıcaklık değerleri nedir? MSI Afterburner ile paylaşır mısınız? Ayrıca PSU'nuz yeterli gücü veremiyor olabilir... PSU'nuz 12V kanalından ne kadar güç sağlıyor?

PSU kontrol edilmeli, işlemci stok fanını temizlemelisin belki fan toz yüzünden takılma yapıyor olabilir malum harddiskin bile adını unutmuşsun canavarı uzun zamandır temizlemiyorsundur Güç kaynağın ve stok fanın stabil çalışıyorsa termal macun sürmeyi deneyebilirsin.

Ayni sorun tamire gittiğim bir şirketin bilgisayarında da vardı. Psu fanı dönmüyor ve sıcaklık arttığından dolayı sistem kapanıyordu. Bu CPU soğutucunda da olabilir bunun için CPU sıcaklığını yüksüz ve yük altında ölçmen gerekiyor. Değerler yüksekse kasanın içini açıp kontrol etmen lazım. Gerekirse termal macunu değiştir eger uzun süre acmamişsan detaylı temizlik ve bakım gerekebilir.

Sıcaklık değerlerine bakamıyorum açmaya kalmadan kapanıyor sistem. Oyun da oynayamıyorum bu nedenler termal macunu kontrol ettim kurumuştu. Termal macun sürür sürmez bildiricem.

Arkadaşlar geç olsada termal macunu sürdüm. Fakat başka bir sorunla karşılaştım. Sistem 2 saniye çalışıyor sonra kapanıyor. Güç kaynağı gücü kesmiyor. Klavyenin ışıkları yanmaya devam ediyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…