Q8300 Sisteme OS önerisi

Paul WalkeR4

Hectopat
Yer
Karaman
Daha fazla  
Arkadaşlar şu anda bilgisayarımda Windows 10 Home kurulu Windows 8.1 veya direkt 7'ye mi geçeyim.
Sistem bilgisi.
İşlemci: Intel(r) Core(tm)2 Quad CPU Q8300 @ 2.50GHz 2.50 gh.
RAM: 4 GB DDR3 1333MHz 2+2
Ekran kartı: Dahili intelg41.
120GB SSD.

Windows 10 ve 11'i de aslında çalıştırır, ben 4 GB RAM, E8400, 256 GB SSD ile kullanıyorum. Hız konusunda sorun olmuyor fakat işlemci kaynaklı sanırım biraz kasmalar yaşanabiliyor. Windows 10'un da pek farkı olmuyor onu da denedim. Windows 8.1 en temizi olur. 7'ye bulaşmayın, günümüz için hem fazla ilkel kalıyor hem de desteği bitti.

Linux Mint geçebilirsin. Ama illa Windows dersen bence 7 geç. 8.1'de olur ama ölü işletim sistemi gibi gözüküyor. Baktığımda içim üşüyor 8.1'e.

Windows 8.1 eski Windows sürümlerine bakılarak ve gelişmiş desteğin hala var olduğunu öne sürersek en iyisi diyebilirim. Windows 10 boşta bile 1.5 GB RAM tüketebiliyor.

LoL oynarken bir sorun yoktu fakat şu aralar FPS iyice düşüyor 30-40 idi 20-25'e kadar iniyor 8.1'e geçsem artış söz konusu olur mu?
Windows 8.1 eski Windows sürümlerine bakılarak ve gelişmiş desteğin hala var olduğunu öne sürersek en iyisi diyebilirim. Windows 10 boşta bile 1.5 GB RAM tüketebiliyor.

Teşekkürler.
Linux Mint geçebilirsin. Ama illa Windows dersen bence 7 geç. 8.1'de olur ama ölü işletim sistemi gibi gözüküyor. Baktığımda içim üşüyor 8.1'e.

Daha önce hiç kullanmadım Linux gene teşekkürler.

LoL oynarken bir sorun yoktu fakat şu aralar FPS iyice düşüyor 30-40 idi 20-25'e kadar iniyor 8.1'e geçsem artış söz konusu olur mu?
Sorun işletim sistemi kaynaklı ise düzelebilir, oyun veya başka bir şeyden kaynaklı ise düzelmez. Genelde işletim sistemlerinin fazla bir FPS farklılığına sebep olduğunu görmedim.

Dahili grafik biriminde etkisi biraz belki olabilir 30 FPS nasıl alıyorsunuz onu pek anlamadım.

Windows 7, 8.1, 10 için Xtreme Lite sürümleri var. Arkadaş bunlardan birini kurabilir. YouTube'a yazarsa çıkacaktır.

Bu Linux driverlardan tut oyunların azlığına kadar bir sürü sorun çıkarıyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…