Q8300 ve GT 1030 sistem yükte ses kasma sorunu

arda45451

Hectopat
Windows'da işlemci kullanımı yükseldiğinde ses kasmaları başlıyor. Oyunlarda arada sırada oluyor. Oyun oynamıyorken Chrome'da bile sekmeden sekmeye geçerken örneğin müzik açık, ses cızırtı yapıyor, hafiften kasıyor ve düzeliyor.
Sistemim;
  • Q8300
  • 4 GB RAM
  • GT 1030
  • 250 W PSU
1 hafta önce HD 6570 takılıydı daha düzgün bi karta geçmek için GT 1030 aldım sıfır şekilde. Daha önceki ekran kartımda böyle bir sorun hiç yoktu, oyunları rahat oynardım fakat bu kart ile kart kullanımı %98'leri gördüğünde seslerde kasmalar oluyor. İşlemci kullanımı da yükseldiğinde ses kasmaları oluyor, acaba ekran kartı uyumsuz mu geldi sisteme? Nasıl çözebilirim bu sorunu?

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU şüpheli gibi biraz. Elinizde daha yüksek değerli bir PSU var ise test edin.

PSU ile alakası olacağını zannetmiyorum. PSU yetersiz olsa sistem kapanır. Kart 30 watt tüketiyor zaten, daha önce HD 6570 gibi bi kartı 1 yıl kullandım, işlemci yetmiyor herhalde zaten 10 senelik işlemci. İşlemciyi değiştireyim sorun öyle çözülür umarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bahsettiğim şüphe güç yeterliliği değil. Arızalı olan ve verimli olmayan PSU'larda bu tür sorunlar yaşanabilir. Test edebiliyorsanız test edin farklı bir PSU ile.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı