Q8300 ve GT 430 sistem yükseltme önerisi

Hanhz

Decapat
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar elimde ki mevcut sistem şu şekilde:
Intel Q8300 işlemci.
MS-7529 anakart.
2x2 800MHz DDR2 RAM toplam 4 GB.
GT 430 1 GB DDR3 ekran kartı.
Aopen marka 400W PSU modeli AO400-12ARMF.
Bu sisteme Ryzen 5 1600, B450 serisi bir anakart ve en az 8 GB RAM alıp taksam mevcut PSU ile verimli bir şekilde kullanabilir miyim?
Veya bu sistemi tamamen satıp sıfırdan yukarıdaki belirttiğim parçalar temelli bir sistem mi toplamalıyım?
İlk seçenek için 1000-1500₺ gibi bir bütçe ayırabilirim. Mevcut sistemde ki anakart-işlemci-RAM ne kadar eder bilmiyorum ona göre bütçeye ekleme yapabilirim. Sistemi çoğunlukla eğitim amaçlı kullanacağım. AutoCAD, mathlap, anysis gibi programları aktif olarak kullanacağım. Mevcut sistemde ki parçalar, kullanım amacı ve belirttiğim bütçe çerçevesinde vereceğiniz tavsiyeleri bekliyorum.

Ekleme: Mevcut ekran kartım kullanacağım programlar için yeterli midir?
Bilgisi, tavsiyesi olanlar bir el atabilir mi lütfen.

Son düzenleme:
Hayır dediğiniz parçalara 400W PSU yetersiz kalır sağlıklı olmaz. Eğer oyunda oynuyorsan yazı bekle doların düşeceğini ve büyük indirimlerin olacağını düşünüyorum o zaman yeni bir sistem toplarsın diğerini satıp.

Doların yıl sonuna kadar düşeceğini sanmıyorum. Ortalama bir fiyata nasıl bir PSU almalıyım?

Doların yıl sonuna kadar düşeceğini sanmıyorum. Ortalama bir fiyata nasıl bir PSU almalıyım?

Yeni parçalar alacaksan Corsair FSP gibi markaların 550W 80+ Bronze sertifikalı ürünlerini tercih etmelesin bütçeni bilmiyorum ama genel fiyatları 350-400 TL bandındadır.Ama sakın Rampage gibi bir markayı tercih edeyim deme ucuz diye

Peki mevcut sistemdeki anakart-işlemci-RAM ve PSU yu satabilir miyim? Yani satılır mı bu parçalar ne kadar eder en azından yeni PSU nun parasının bir kısmı çıksa bile yeterli olabilir aslında.

Mevcut sistem o programlar için yeterli ama arada bir kasmalar, gecikmeler olur. Yükseltmen elbette daha iyi olur basit bir AM4 anakart + R5 1600 12nm ile hızlandırabilirsiniz sistemi. Ekran kartı kötü de olsa iş görür. Satıp ileride RX570 alınabilir.

Peki mevcut sistemdeki anakart-işlemci-RAM ve PSU'yu satabilir miyim? Yani satılır mı bu parçalar ne kadar eder en azından yeni PSU'nun parasının bir kısmı çıksa bile yeterli olabilir aslında.

Evet satabilirsiniz anakart RAM işlemci ve PSU ortalama 700 TL eder diye düşünüyorum.

Sistemi güncellemeye bu üç temel bileşenden başlayabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…