Q8300 ve R7 240 Sisteme Yükseltme

YiğitAli

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Benim şu anda kullandığım sistemim Q8300 işlemci Asus P5G41TM LX anakart 8 GB RAM ve R7 240 ekran kartı var. Yeni bir monitör ve ekran kartı alacağım. GTX 1050 veya GTX 1050 Ti almak istiyorum fakat uyumluluğu konusunda biraz şüphelerim var. Biraz araştırma yaptım anakartıma uyumlu ve güncel ekran kartlarını kaldıran XEON E5450 işlemci var. Bu işlemciyi anakartıma takıp bu iki ekran kartından bir tanesini sistemimde kullanabilir miyim? Yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.

Bu sisteme yatırım yapmak yerine satın, yükseltme parasını da ekleyip baştan bir sistem toplayın.

Bu sistemi taş çatlasın kaça satabilirim? O kadar para etmez ben sadece 1 veya 2 yıl beni idare edecek bir sistem yükseltmesi yapacağım. Sonrasında daha büyük bir sistem alırım.

Youtube üzerinde test videoları mevcut. İsterseniz direkt olarak kendiniz gözlemleyin.

Bu sistem sizi bir süre idare eder eğer 1-2 yıl içinde yeni toplayacaksanız. Ekran kartını GT 1030 yapın ama işlemci için masrafa gerek yok çünkü E5450 ile arasındaki tek fark 500Mhz hız. Bunun için 90 TL vermeye değmez. Eğer RAM de 8 ise PUBG bile oynayabilirsin.

500Mhz için 90 TL vermeye değmez diyorum. Farkı hissetmezsin bile.

Ben şimdi 1050 alsam darboğaz yapsa bile sistem bunu kaldırır mı? Ekran kartı %75 performansla çalışsın yeni oyunlarda kasmadan 40 fps falan alayım benim istediğim bu. Ben zaten ilerde sistemi değiştireceğim. Maksat maddi durumumu toparlayana kadar beni idare etsin.

1050 alırsan darboğaz yapabilir ama ileride değiştireceksen problem yok 40 FPS üstü kesin oynarsın zaten.

Öncelikle E5450 işlemci alıp %15 otomatik OC. yaparak 3,50 Ghz seviyesinde kullanabilirsiniz o işlemciyi. Bu durumda GTX 1050 Ti ekran kartı alabilirsiniz. Ancak mevcut işlemci ile kullanacaksanız GT1030 daha mantıklı bir seçim olur.
500Mhz için 90 TL vermeye değmez diyorum. Farkı hissetmezsin bile.
500 Mhz fark ekran kartı beslemesinde çok farkeder hocam. İşlemlerde belki gözle görülür bir fark göremez arkadaş. Ama darboğaz konusunda bence 90 Tl ye değer. Ayrıca o işlemci arkadaşın anakartında otomatik OC. ile %15 i çok rahat görür. Bu da yaklaşık 3,50 Ghz hız yapar. Bu durumda GTX1050 Ti bile besler az bir darboğaz ile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…