Q8300 ve R7 240 Sisteme Yükseltme

En mantıklı ve ekonomik çözüm bu olacaktır. Dediğiniz gibi güç kaynağı çok eski ise 170-220 Lira bütçe ile 500W +80 Plus Sertifikalı sağlam bir güç kaynağı alınabilir. Bu yeni alınan bileşenleri koruma altına alıp geleceğe yatırım olur.

Aynen öyle. Almışken ekran kartını 1050 ti alsın ki (Şuan 750 Ti hala her oyunu açıyor) en azından 5 sene daha düşük ayarda olsa her oyunu oynasın. PSU zaten bozulana kadar götüren bir ürün. Almışken sizin dediğiniz gibi 500W +80 alırsa diper sistemine rahatlıkla takar. Dediğim gibi tek harcaması 90 TL işlemci için olur. O da 2 sene daha götürür benim kanaatim.
Böyle aynı kafada olduğum kişiler denk gelince aynı konu altında çok mutlu oluyorum :) Neden se herkes burada para harcatmak için bayılıyor insanlara. Halbuki en az para ile en fazla ne kadar süre idare edilir. Onu düşünmek zorundayız şuan. Teknoljinin hızına ayak uydurmak mümkün değil. Hele ki düşük bütçe ile. (Bizim gibi insanlar)

Yorumlarınız için teşekkür ederim görüşümü aydınlattı. Elimde Corsair VS450 markası var. E5450 işlemci ve 1050 Ti ekran kartını alıp 1 veya 2 sene idare etsin yeter. Daha sonra her şeyi sıfırdan toplayacağım. Teşekkür ederim yardımlarınız ve fikirleriniz için.

Öncelikle E5450 işlemci alıp %15 otomatik OC. yaparak 3,50 Ghz seviyesinde kullanabilirsiniz o işlemciyi. Bu durumda GTX 1050 Ti ekran kartı alabilirsiniz. Ancak mevcut işlemci ile kullanacaksanız GT1030 daha mantıklı bir seçim olur.

500 Mhz fark ekran kartı beslemesinde çok farkeder hocam. İşlemlerde belki gözle görülür bir fark göremez arkadaş. Ama darboğaz konusunda bence 90 Tl ye değer. Ayrıca o işlemci arkadaşın anakartında otomatik OC. ile %15 i çok rahat görür. Bu da yaklaşık 3,50 Ghz hız yapar. Bu durumda GTX1050 Ti bile besler az bir darboğaz ile.
1) 500Mhz darboğaz filan engellemez internetten testlere bakmak zor değil ben aylarca bunların performansıyla uğraşıyordum yani ilgileniyordum.
2) Overclock için bir de soğutucu lazım. İşlemciye vereceği parayı soğutucuya verse onu sonra da kullanır.
3) Bırak 3, 5 GHz'yi 4Ghz bile yapsan 1050Ti'ı güncel oyunlarda kesinlikle besleyemez.
4) Zaten adam sonrasında büyük bir sistem alacakmış 90 lirayı sonraya saklasa daha yüksek frekanslı RAM veya bir üst model işlemci alabilir ama E5450 ile Q8300 farkına değmez.

1) 500Mhz darboğaz filan engellemez internetten testlere bakmak zor değil ben aylarca bunların performansıyla uğraşıyordum yani ilgileniyordum.
2) Overclock için bir de soğutucu lazım. İşlemciye vereceği parayı soğutucuya verse onu sonra da kullanır.
3) Bırak 3, 5 GHz'yi 4Ghz bile yapsan 1050Ti'ı güncel oyunlarda kesinlikle besleyemez.
4) Zaten adam sonrasında büyük bir sistem alacakmış 90 lirayı sonraya saklasa daha yüksek frekanslı RAM veya bir üst model işlemci alabilir ama E5450 ile Q8300 farkına değmez.
Hadi ya ben o zaman körüm. Q9550 ile 3,25 GHZ frekansta minimum darboğaz ile besliyorum GTX1050 Tİ ekran kartını. Kaldı ki E5450 daha iyi bir işlemci. O çok daha az darboğaz yapar. İkincisi sanırım siz sistem testi yapmamışsınız hayatınızda. Youtube de izlemişsiniz sadece testleri. 500 MHZ hayat kurtarır yapmayın Allah aşkına. 500 MHZ dediğiniz şey 3,00 GHZ işlemci için %18 e tekabül ediyor. Kulaktan dolma bilgilerle gelmeyin. Deneyimlerle gelin. Ben denedim gördüm. 500 Mhz çok şey ifade ediyor.
Bence siz yanlış sayfalarda geziniyorsunuz. E5450 şuan her oyunu 1050 Tİ ekran kartını besleyecek şekilde oynatan bir işlemci. Ben %15 OC. yaparak q9550 işlemci ile bile oynuyorum her oyunu. Darboğaz tabiki oluyor ancak çokta kafaya takılacak seviyede değil.

Ben %15 OC. yaparak q9550 işlemci ile bile oynuyorum her oyunu. Darboğaz tabiki oluyor ancak çokta kafaya takılacak seviyede değil.
Battlefield veya PUBG oynuyor musun? Şu videoyu izle %100 GPU kullanımında bile 50 FPS veriyor BF1'de. PUBG'de ise yine yüksek GPU kullanımında 37 FPS veriyor. CS:GO'da ise en yüksek ayarlarda 150 FPS veriyor ki ben i3 540 ve GT 1030 ile 130 alıyorum artık sen düşün. Withcer 3'de 40 FPS veriyor. GTA 5 30. Evet sonuçlara göre darboğaz yok.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrıca aşağıdaki videodan da 3Ghz vs 4GHz farkına bak bakalım en iyi ihtimalle 10 FPS fark ediyor ki çoğunda 6-7 fark ediyor. Çok merak ediyorum sen nasıl her oyunu oynayabiliyorum diyorsun arada bir MSI Afterburner'dan FPS'ne bak tabii 40 ile 60'ı ayırt edebiliyorsan.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
PUBG'nin beta sürümü ile yapılmış testi gelip burada paylaşman ayrı bir ironi olmuş. Test tarihine bakarak paylaşsaydınız keşke. O tarihlerde millet 1080 ekran kartlarıyla düşük FPS alıyordu zaten. Ayrıca ilk videoda hız aşırtma yapıldığına dair bir şey göremedim açıklamada.
İkinci videoyu izlememe gerek yok. Biz GTX1050 Ti diyoruz GTX970 değil.
Son bir soru. Acaba o işlemci ve ekran kartı ile hangi çözünürlükte 130 FPS alıyorsunuz?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı