Q8400 overclock için anakart

SantuarioRekt

Kilopat
Katılım
13 Aralık 2014
Mesajlar
32
Yer
İzmir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Q8400 işlemcimi overclock yapacağım fakat şuan ki anakartım olan foxconn g41mxe 333 mhz üzeri sıkıntı çıkarıyor.

Bana ddr3 1333mhz destekleyen bir anakart önerisinde bulunur musunuz?

Bu sisteme yatırım yapmak başta mantıklı gelmiyor ama en az 2 yıl sistemi yenileme imkanım yok 60-70 lirayada bir soğutucu alma imkanım var.
 
Kendimden örnek vereyim size.
Gıgabayte G41M-Combo kullandım. Ve o anakart ile Q9550 işlemcime O.C yapamıyordum. O anakartın ses yongası bozulması da şansıma denk geldi ve iade ettim. Sonra Asus P5G41T-M LX aldım. Şu anda işlemcimi 2.83'den, 3.26'ya çıkarmış şekilde kullanıyorum. Belleklerimde 1066'dan, 1536 MHz'e yükseldi. Yani Asus G41 yonga setinde en iyi alternatif. İnanın mavi BIOS ile uğraşmak istemezsiniz. Gıgabayte olan versiyonunu önermiyorum.
 
peki bellek frekansını değiştirebiliyor mu biostan çünkü benim bellekler 1333 mhz üstü kesinlikle sıkıntı çıkarıyo
 
Benim bellekleriminde etiketinde 1333 olarak gösteriyor, şu anda benimkiler 1536 MHz çalışıyor. Otomatik olan, %15 O.C kullanıyorum. Belleğinizin markasını ve modelini söylerseniz daha iyi yardımcı olurum. Bellekler adi değil ve sağlam ise sıkıntı çıkmaması lazım.
Not: Her ihtimale karşı kaliteli bir PSU kullanmanızı öneririm. O.C yapılıyor çünkü, ne olacağı belli olmaz.
 
Elinizdeki bellek eğer bu ise sıkıntı olmadan O.C edebilirsiniz, bahsettiğim anakart ile.
Not: Ramlerinizin sorunsuz olduğundan emin olmanız yararınıza olur. Eski nesil donanımlar zaten, sağlam değil ise masrafı hiç hak etmiyor o zaman.
77206_2258_draft_large.jpg
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı