Q8400 overclock için soğutma

Hız aşırtma için uygun bir işlemci değil, etik olamayan yollardan hız aşırtma yapsan bile stabilite sınırları ancak ve ancak 2,8 veya 3GHZ'ye kadar izin verecektir.
Paranızı çöpe atmaktansa yeni bir sistem toplamaya ne dersiniz?

Hız aşırtma ancak ve ancak hız aşırtma için uygun bir sistem ile anlam ifade eder.

benim zaten amacım bu sistemi 1-1.5 yıl daha kullanmak sonuçta soğutucu alıp ileri dönük olarakta kullanabilirim.Ve stok soğutucu bu haliyle bile yokluğundan farksız

Konuyu hoplatmak gibi olmasın ama hocam size bir sorum var. Neden her eski sisteme overclock konusunun altına buna benzer mesajlar atıyorsunuz? Arkadaşımın eski Q6600'ünü 2.4 GHz'den 3.33 GHz'e Overclock ettim Gigabyte G31M-ES2L anakart ve stok soğutucu ile.

FSB hızını artırarak OC yapmak gayet de etik bir yoldur. Intel 30/40 serisi LGA 775 anakartların hepsi en az 400 FSB'yi kaldırabilir ki bu da Q8400'de 3.2 GHz yapar.

Bir de hız aşırtmaya uygun işlemciden kastınız çarpan kilidi açık işlemcilerse lütfen böyle düşünmeyin.

Her fırsatta ne yolla ve ne kadar hız aşırtma yapabileceklerini dile getiriyorum inan
Ne zamandır bu bölüme açılan konularla boş vakitlerimde ne denli alakalar olduğumu da az çok biliyorsundur. Eski nesil sistemlerden yeni nesil en üst seviye parçalara kadar yaptığım hız aşırtma denemelerinden de haberin vardır.

Tekrar söylüyorum, eski nesil sistemlere hız aşırtma yapmak için havaya para saçmanın kimseye bir faydası yoktur. Bu insanlar hız aşırtmayı oyunlarda FPS yükselsin veya bilgisayarda bir şeye tıklayınca daha hızlı açılsın mantığı ile yapıyor. Kullandıkları ATI döneminden kalma ekran kartlarından artık hayır gelmeyeceğini anlatmaya çalışıyorum. Doğru düzgün bir soğutucuları bile olmayan sistemlere 0,5GHZ frekans artışı ile performans katamayacaklarını anlatıyorum.

Ben insanları mantıklı olan işleri yapmaya teşvik ediyorum, yönlendiriyorum. Sizler ise benim FSB değerinden haberdar olmadığımı falan zannediyorsunuz
"Hız aşırtmaya elverişli" ve "Hız aşırtmaya olanak vermeyen" kelimelerinin de farklı anlamları var elbette.

İnan, soru sorular için en mantıklı olan neyse onu öneriyorum Benim bilgime veya tecrübeme güvenmiyorsan güvendiğin kişilerden de yorum alabilirsin, eski nesil sistemlere 100TL para ile soğutucu alana kadar düzgün bir işlemciye geçiş yapın.
Ömrümün sonuna kadar da eski nesil sistemlere hız aşırtma yapmayı tavsiye etmeyeceğim.

Ne eski nesil işlemciler ne de anakartlar hız aşırtmaya olanak sağlayacak kompanentler ile üretilmiyodu zaten. Aç eski nesil bir anakartın devre elemanlarını gözden geçir zaten anlayacaksın.

86 defa bunun açıklamasını yaptım bu 87. oluyor
Hız aşırtma yapmak istiyorsanız yeni nesil, çarpan kilidi açık bir işlemciye, bu yükü kaldırabilecek ve sağlayabilecek güç devrelerine sahip birer anakarta, düzgün bir soğutucuya ve hatta güç kaynağına ihtiyacınız vardır.

Hız aşırtma yaptığınızı sanmak için ise hiçbir şeye ihtiyacınız yoktur.

Ben iddia etmiyorum, Dünya kadar test sonucu paylaşıldı. Al @er36po 'nun hız aşırtma testlerinde elde ettiği performansı - eski nesil bir sistemin hız aşırtmadan elde ettiği performans ile karşılaştır. Hangisine hız aşırtma diyeceğine kendin karar ver, kendini kandırmak isteyen varsa buyursun işlemcinin FSB hızını dibine kadar çekip stabiliteyi kontrol dahi etmeden kullansın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…