Q8400 Taktıktan Sonra Sistem Kapanıyor

Biosu son sürüme güncelleyin. en aşağı gerçek 500w bir power supply kullanın. İşlemciyi takmadan önce alt yüzeyinin temiz olduğuna emin olun macun lekesi falan olmasın pin yüzeyinde. İşlemci ile fan arasında kesinlikle termal macun kullanın. Q8400 gerçekten iyi bir işlemcidir. Kendim kullanıyorum.

Eğer psu güç yetersizliği varsa , ekran kartını çıkarıp Q8400 çalıştırma ihtimali var mı?(ekran kartı 30w veya yukarısı ise)

Aynı kart ve sorun bende de vardı. Bios jumperini çıkart, Bios resetlensin. Sonra geri tak çalıştır. Ben öyle yapmıştım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bi anlatabilir misin kardeşim? Çok anlamıyorum da nasıl yapacağımı ve yaparsam yeni işlemci takılıyken mi yapayım?

Kusura bakma, biraz ugraştım kolay gelsin. Adımlara göre yap hepsini işe yararsa haber ver ama işe yaraması lazım.

Tamamdır deneyeceğim. İşlemciyi taktım, her şey stabil de şu an oyuna falan girmedim. Sıcaklık 70'lerde, ne yapmam lazım ?

Merhabalar;

Sisteminiz boşta iken işlemciniz 70 derece sıcaklıga ulaşıyorsa problem var demektir. Aklıma ilk gelen şeyler; yerine tam oturmayan sogutucu , sürülmeyen termal macun veya ömrünü tamamlanmış sogutucu fanı. Bunları kontrol etmenizde fayda var.

Fanı sök, biglisayarcıya git ve hava kompresörüyle bir güzel temizlet. 5 lira alırlar. İşlemcinin termal macununu güzel bir şekilde sürüp, temiz montaj yapın. 2. Tavsiyem ise 600 watt 80+ PSU almanız lazım. 300 Watt dandik PSU ile o işlemci bile sıkıntı olur ki, ekran kartını düşünemiyorum. Son tavsiyemi dikkate alın bütün sisteminiz tehlikede şuan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…