Q8400 ve HD 5570 sistemde uygulamaların aniden kapanıp tekrardan açılması

Kerem Kocaman

Decapat
Bilgisayarımı güçlendirmek için ikinci el 4 GB RAM aldım yanında 2 GB daha RAM var aynı marka RAM'ler çalıştı 6 GB gözüküyor ama 4 GB taktığımdan beri uyugulamar aniden kapanıp açılıyor mesela Discord'dayken aniden kapanıyor hemen kendi kendine açılıyor Google'de aynı şekilde. Sürekli olmuyor 35 45 dk da bir oyunlarda kapanıyor aniden. Yeni aldığım RAM'i tek taktığımda aynı sorunu alıyorum neden böyle. Bilgisayar kapanmıyor uygulamalar kapanıp açılıyor aniden oyunlarda sadece kapanıyor tekrar girince bir daha olmuyor.

Sistem
Quad Core Q8400 2.6 GHz.
Radeon HD 5570 1GB.
Kingston 4 GB DDR3 1333 MHz RAM (aldığım ram)
Anakart: G41MT-S2pt.
420W PSU.

Yardımcı olursanız sevinirim sorun RAM'den midir yoksa?

Son düzenleyen: Moderatör:

Yüksek ihtimal RAM kaynaklı.

Neden Windows 7 kullanıyorsunuz? Windows 8.1 geçin o işletim sistemi artık çekilecek gibi değil gerçekten de.

Yeni aldığınız RAM'i çıkartın eski 2 GB RAM'ı takın çalıştırın bakalım aynı şeyler olacak mı olmaz ise yeni aldığınız RAM'den kaynaklı olur ise Bilgisayar'da bir sorun vardır ona göre yardımcı oluruz.

Aldığım rami çıkarıp eskisini takınca olmuyor. Ama yani neden böyle bi sorun yapar bu ram ?
windows 7 den kaynaklı olmaz herhalde ?

Aldığım RAM'i çıkarıp eskisini takınca olmuyor. Ama yani neden böyle bir sorun yapar bu RAM?
Windows 7'den kaynaklı olmaz herhalde?

Yani eskisini takınca bir sorun olmuyor RAM'dan kaynaklı sorun 2.el almışsınız adam belki iade yapmak istemez bozuk RAM'ı size vermiş açıkcası paranız çöpe gitti yaptırabiliyorsanız bir bilgisayarcıya gösterip yaptırın yeni RAM almaktan iyidir.

adam çalışmassa geri alırım dedi onda sıkıntu yokta neden böyle yaptı ram onu anlamadım
ne olabilir sebebi yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…