Q8400 vs. X5460 Hearts Of Iron IV

luffyman06

Kilopat
Şu an Q8400 işlemciye sahibim. Hearts of Iron IV'da düşük performans sergiliyor kendisi. Ekran kartım 9800 GT. AliExpress'ten X5460 işlemci sipariş ettim. Performans artışı gözle görülür şekilde olur mu Hearts of Iron IV oyunu için? Teşekkürler.

12 volt çıkışından 18 amper veriyor yani 216 watt. Asus marka psu.
120w TDP ekran kartı 120'de işlemci. Diğer bileşenleride düz hesap sayarsak 285 falan yapar. Q8400 ile dahi kurtarmıyor PSU. Aynı anda tüm bileşenleri zorlarsanız bilgisayarın kitlendiğini veya kapandığını farkediceksiniz. X5460 ile hiç yetmeyecektir. PSU almanız gerekli. Veya 9800 GT satıp 2. el R7 240 alabilirsiniz.

Şu ana kadar başıma bişey gelmedi ama hadi hayırlısı ekran kartını değiştiricez galiba.

Şu ana kadar başıma bişey gelmedi ama hadi hayırlısı ekran kartını değiştiricez galiba.
Farklı markalarda ekran kartının 105-110-120 TDP yazdığını gördüm hangisi doğru bilmiyorum. İşlemci 120 TDP sahip. Matematiksel olarak güç kaynağı yetmeyecektir. Sabah başka arkadaşlarda yazarsa daha iyi öğrenebiliriz.

Peki deneme amaçlı takıp denesem herhangi bir bileşene zarar gelir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…