E6000 bir işlemcim var YouTube 1080p 60 FPS video izlerken kasıyor. Hatta 720p izlerken bile kasıyor. PC kullanımında sıkıntı yok ama tarayıcıda video izleyemeyecek isem bilgisayarın elektrik yakması bir anlam ifade etmiyor. İşin özeti şimdi 1 GB 128 bit 9400GT ekran kartı aldım iptal ettim çünkü tarayıcı ekran kartı kullanmıyor, codec fayda etmiyor. Intel X4500 onboard işlemci var. Bu işlemci benim işimi görür mü? Sorun işlemci mi yetmiyor yoksa ekran kartı mı? 150 TL'ye Q9400 buldum.
Aynı fiyatta daha güçlüleri mevcut. E5450 ve X 5460 modeli Q9650 modeli ile eşit güçte. Ama AliExpress'den alındığı için fiyatları ucuz. Ben AliExpress'den 1 ay önce 150 TL'ye aldım. 20 TL'de vergi geldi üzerine. Size önerim bu iki modelden biridir. X5460 modeli yüksek TDP değerine sahip yani çok ısınır. O yüzden E5450 öneririm.E6000 bir işlemcim var YouTube 1080p 60 FPS video izlerken kasıyor. Hatta 720p izlerken bile kasıyor. PC kullanımında sıkıntı yok ama tarayıcıda video izleyemeyecek isem bilgisayarın elektrik yakması bir anlam ifade etmiyor. İşin özeti şimdi 1 GB 128 bit 9400GT ekran kartı aldım iptal ettim çünkü tarayıcı ekran kartı kullanmıyor, codec fayda etmiyor. Intel X4500 onboard işlemci var. Bu işlemci benim işimi görür mü? Sorun işlemci mi yetmiyor yoksa ekran kartı mı? 150 TL'ye Q9400 buldum.
Ekran kartı var da mı değiştiriyorsun yoksa hiç mi yok, alacaktın iptal mi ettin?
Tarayıcı video oynatırken ekran kartını kullanır.
Q9400 ve harici ekran kartı senin işini görecektir.
Ama ne olursa olsun o sisteme yapılan yatırımın ölü yatırım olduğunuda unutmamanız lazım.
Quad işlemci alabilirsiniz fakat ekran kartı da önemlidir. Ekran kartı kullanmıyor diye bir şeyi ise sizden duydum.
Aynı fiyatta daha güçlüleri mevcut. E5450 ve X 5460 modeli Q9650 modeli ile eşit güçte. Ama AliExpress'den alındığı için fiyatları ucuz. Ben AliExpress'den 1 ay önce 150 TL'ye aldım. 20 TL'de vergi geldi üzerine. Size önerim bu iki modelden biridir. X5460 modeli yüksek TDP değerine sahip yani çok ısınır. O yüzden E5450 öneririm.
Edit: Ben sorunun ne olduğunu tam olarak bilmiyorum. Sadece işlemci önerisinde bulundum.
Hocam, büyük fan gerektirmiyor. Stok soğutucu ile rahat bir şekilde kullanıyorum E5450'yi. X5460 almak isterseniz Kule tipi soğutucu gereklidir. Letgo, Sahibinden'de 170-180 TL'ye satılmakta. (Bende bunlardan biriyim.) Bios kodlama şart değildir. Ama anakarta bağlı olarak bazı sorunlar oluşabilir. Yani sadece Bios modlama ile uğraşacaksınız. Dediğim gibi sorunun neyden kaynaklandığına emin değilim. İşlemci almaya kesin karar verirsiniz diye bu önerileri yaptım. Almadan önce bende Bios modlama yapmaktan korkuyordum. Ama aldıktan sonra 5 dakikada yaptım. Ben tecrübelerimi sizinle paylaştım. Karar sizindir.Onboard ekran kartı mevcut. YouTube 1080p 60 FPS için İntel GMA X4500 GPU yetmez mi?
Bu döviz bizi mecbur ediyor, yatırım yapmıyorum film izletmesi için bir şeyler uydurmaya çalışıyorum.
Tarayıcıda video izlerken işlemci %100 oluyor, ekran kartı kullanımı yok desek yeridir.
Bios modlama uğraşma + büyük fan alma ve Aliexpress bekleme o para için değmez benim için. Oyun oynamıyorum sadece masa başı film ve maç izleme PC için.
Bu döviz bizi mecbur ediyor, yatırım yapmıyorum film izletmesi için bir şeyler uydurmaya çalışıyorum.
Tarayıcıda video izlerken işlemci %100 oluyor, ekran kartı kullanımı yok desek yeridir.
Tamamdır o zaman dediğim gibi harici ekran kartı ve 9400 işinizi görür.
Diğer soruya @Yener K.'un yerine cevap vereyim.
Bu işlemcilerde ekran kartı kullanımı olduğundada yükü CPU çektiği için kullanım CPU görünür.
Yeni APU işlemcilerde GPU ayrı birimdir.
Bunlarda hepsi beraber.
Intel X4500 GMA görüntü vermek için yetmez mi? Bu sisteme 6 GB RAM ekledim yine kastı. Ekran kartı yetiyor, işlemci yetmiyor gibi. Ekran kartı ve işlemci alsam bu PC'ye değmez. İkisinden birini alarak bu sorunu çözeceğimi düşünüyorum. Ama hangisi bilmiyorum. Bilirkişi bulsam şu an sipariş vereceğim.