Q9400 işlemciyi taktıktan sonra PC kapanıyor

umuterten

Kilopat
Daha fazla  
Bugün yeni bir işlemci aldım. Termal macun sürmeden sisteme monte ettim çünkü stock fanın altında termal macun vardı, ama şimdi de oyuna girer girmez ya da CPU-Z'den stress test yapar yapmaz PC'den bip sesi geliyor ve kendini kapatıyor sorun ısı mı yoksa PSU yetmiyor mu?

Sistemim.
Anakart: Pegatron IPX41-D3.
İşlemci: Eski(E6800) yeni(Q9400)
RAM: 2 GB
HDD: SATA 7.2K RPM 500 GB disk.
Ekran kartı: R7 240 2 GB

PSU:
Şu anda boşta CPU tempte işlemci çekirdekleri 50-70 arası bir değer veriyor.
Şu anda boşta CPU tempte 50-60 arası değer Chrome açıkken de 65-70 arası deger veriyor.

Dosya Ekleri

• 20200528_162205.jpg
    452 KB · Görüntüleme: 56
Eskiden kullandığınız soğutucunun altında kalan macun yetersiz. Fazla ucuza kaçmadan bir termal macun alıp sıkın, boşta 50-70 arası fazla.

Altta resimvar ama.

430W Max 220W 3.3v 5V / 240W 12V1 12V2.
Eskiden kullandığınız soğutucunun altında kalan macun yetersiz. Fazla ucuza kaçmadan bir termal macun alıp sıkın, boşta 50-70 arası fazla.

Tamam bugün sipariş edeceğim.
Denetim masasından işlemciyi performas modundan dengeliye çektim şu an boşta 40 derece veriyor.

Stress testi yaptığımda CPU 5 saniyedr 40lardan 96'ya kadar çıktı.

Çok fazla bu sıcaklıklar, diğer arkadaş da resme baksa anlardı sorduğu değeri, mesaj sayısı kasmak amacıyla yazmış muhtemelen. Termal macunu düzelttikten sonra ısınma sorunu giderse sorun da çözülür. Model olarak Arctic MX-4 veya Cooler Master HTK-002 öneririm.

PSU'ya şu an para kıyamam, bu PSU bu sisteme yetmiyor mu sizce?

PSU sistemi besler, gücü yeterli. Arızası yoksa besliyordur zaten. Dediğiniz sıcaklıklar çok fazla. Termal macun ile sıcaklıkları düşürürseniz sorununuz yüksek ihtimalle çözülür.

PSU sistemi besler, gücü yeterli. Arızası yoksa besliyordur zaten. Dediğiniz sıcaklıklar çok fazla. Termal macun ile sıcaklıkları düşürürseniz sorununuz yüksek ihtimalle çözülür.

Evet ya kesinlikle sıcaklıktan dolayı kapanıyor az once HOI4 oyununa girdim Afterburner'dan değerlere baktım 100 derece olduğunda PC kapandı ayrıca işlemci tam güçte çalışsada sıcaklık yüzünden tam performans vermiyor.

Bu termal macunu alacağım GRİ BÜYÜK ŞIRINGA TERMAL MACUN ZP-360 Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…