Q9400 ve 9800GT sistem Windows 10 kaldırır mı?

zValiant

Kilopat
Yer
İzmir
Merhaba, sistemimde Windows 8.1 kullanıyorum fakat Game Pass'den oyun yükleyemediğim için Windows 10'a yükseltmeyi düşünüyorum. Sizce kaldırır mı? RAM konusunda endişelerim var, ReviOS ya da GhostSpectre de kurabilirim fakat sanırım ReviOS'da Microsoft Store yok.

Sistem bilgileri:
  • İşlemci: Intel Core 2 Quad Q9400 4 çekirdek 2.66GHz
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce 9800 GT 1GB.
  • RAM: 4 GB DDR3 SDRAM 1333MHz.
  • Depolama: 250GB HDD.

Hocam SSD ve RAM olsa olur.

Elimde ekstra 4+4 = 8 GB RAM bulunuyor fakat DDR2. Anakartımda DDR2 slotu var (combo anakart) fakat sanırım işlemci uyumlu değil.

Bu sistem maalesef 10 bile olsa Game Pass için uygun değil. Ekran kartında DX 11 desteği bile yok.

İşletim sistemini kaldırır rahatlıkla ama Game Pass ile indirdiğin oyunları açacak kadar rahat ettirmeyebilir.

Elimde ekstra 4+4 = 8 GB RAM bulunuyor fakat DDR2. Anakartımda DDR2 slotu var (combo anakart) fakat sanırım işlemci uyumlu değil.
Quad işlemci ile DDR3 RAM desteği var. Kendim de Q8300 kullandım. Önemli olan anakartın desteği.

Quad işlemci ile DDR3 RAM desteği var. Kendim de Q8300 kullandım. Önemli olan anakartın desteği.

Evet zaten DDR3 RAM takılı sistemde. Ben DDR2'den bahsediyorum.
Bu sistem maalesef 10 bile olsa Game Pass için uygun değil. Ekran kartında DX 11 desteği bile yok.
DX 11 desteklese güzel kart aslında, çoğu eski nesil oyunu açıyor.

LGA775 işlemcilerin, en azından 800 - 1066 - 1333MHz FSB destekli olanları, DDR1 - DDR2 - DDR3 RAM destekleri var. Fakat bu RAM standartlarını birleştirerek kullanamazsınız, ya sadece DDR2 ya sadece DDR3. SSD takviyesi ile çok akıcı bir sisteminiz olur.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…