Q9400 ve GT 1030 sistemde CPU kullanımı %100, GPU kullanımı %20

RowIinq

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Fotoğrafçılık
Bir önceki açtığım konuda düşük FPS aldığımı belirtmiştim. MSI Afterburner ile Valorant oyununda biraz test yaptım da çıkan sonuçlar şöyle;
GPU Sicakligi %48
GPU Kullanimi %23
D3D11 33 FPS
CPU Sicakligi 62°C (Nedense sabit, ya 1 derece oynuyor ya da oynamıyor. Stok fan)
CPU Kullanimi 100%

İşlemci tamamen kullanılıyorken ekran kartı %23 civarlarında kullanılıyor. İşlemci yükünü azaltmak istedim ancak grafiği fullesem de işlemci kullanımı 1 derece bile azalmadı. Çözünürlüğü arttırmayı denedim fakat o da fayda etmedi. Düşüreyim dedim, değişen hiçbir şey yok. Darboğazdan şüpheleniyorum. Eğer darboğaz ise overclock ile frekansını arttırarak darboğazı ortadan kaldırabilir miyim? Yardımcı olur musunuz?

Anakart: Gigabyte G41MT-S2
İşlemci: Q9400 2.66 GHz
RAM: 8 GB DDR3 1333 MHz
Ekran kartı: GT 1030 2 GB GDDR5 O.C
Diskler: 480 GB SSD + 1 TB taşınabilir HDD

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim işlemcin çok kötü. OC yapabilirsin yararına olur tabii ama işlemcin kötü lütfen fazlasını bekleme. Darboğazdan şüphelenmişsin, sence bu kullanımlarda bir şüphe kalıyor mu? MSConfig ayarlarıyla oynadıysan geri al. Aklında bulunsun.

Hangi oyunda darboğaz yaşıyorsunuz bilmiyorum fakat Q9400 zaten işlemciye yük bindiren oyunlarda vs GT1030'a darboğaz yapacak bir işlemcidir. G41 anakartla da Overclock yapsanız dahi çok bir şey fark etmeyecek.

Evet oynadım. Eski haline çevirip deneyeyim. Sizce frekans hızını kaç yapmalıyım? 2.66 şu anda.

Evet oynadım. Eski haline çevirip deneyeyim. Sizce frekans hızını kaç yapmalıyım? 2.66 şu anda.

Frekansı sıcaklığa göre yap. Voltajlarla fazla yükselterek oynama dikkat et. Kontrol sende olsun yani. MSConfig'te yaptığın ayarları geri al hatırlıyorsan. Ya da izlediğin videoyu izleyip işlemleri tersten yap.

Tüm ayarları eski haline getirip deniyorum. Sıcaklıklar konusunda da yazdığım gibi 62 derecenin üstüne çıkmıyor. Maksimum kaç olmalı?

Tüm ayarları eski haline getirip deniyorum. Sıcaklıklar konusunda da yazdığım gibi 62 derecenin üstüne çıkmıyor. Maksimum kaç olmalı?

72-75 falan zorlayabilirsin. Voltaj vermeden de yükseltebileceğin frekans seviyeleri vardır. Önce voltaj yükseltmeden Max frekansı bul. Sonra yavaş yavaş voltajı artırarak frekansı da peşinden yükselt. YouTube'da videolar var. Bakabilirsin.

Baktım da voltaj vermeden 2.83 GHz ye kadar yükseltiliyor ama görev yöneticisinde veya CPU-Z de 2.66 GHz yazıyor. 2.83 gözükmüyor.

Baktım da voltaj vermeden 2.83 GHz'ye kadar yükseltiliyor ama görev yöneticisinde veya CPU-Z de 2.66 GHz yazıyor. 2.83 gözükmüyor.

Kaydetmiyor veya orada bir ayar var onu açmamış olabilir misin?

Bu sana yardım olabilir.

Hocam yapılan en ufak overclock işleminde sisteme görüntü gelmiyor. Ben de BIOS pilini çıkararak çözüyorum durumu. Ne yapmalıyım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…