Q9400 ve GTX 750 Ti Sistem Uyumu

Reige

Hectopat
• G31T-M7(V1) ana kartım
• Aliexpress’den Q9400 işlemci alacağım.
• Asus GTX 750 TI Strix OC Edition 2 GB 128 bit
• 2x2 GB DDR 2 800MHz RAM
• 300W güç kaynağı

İlk sorum darboğaz yapar mı?

İkinci sorum ana kartım PCI Express 2.0 destekliyor sanırım emin değilim. Ekran kartım ise PCI Express 3.0, sıkıntı çıkarır mı?

Dosya Ekleri

• C4198416-02F7-40F2-AC98-419628A30E9F.jpeg
    C4198416-02F7-40F2-AC98-419628A30E9F.jpeg
    1 MB · Görüntüleme: 71
Son düzenleme:
Darboğaz yapacaktır.
PCI Express versiyonları sorun çıkartmaz. 2.0 ile 3.0 arasında bant genişliği farkı var. Bunu ancak Quadro serisi iş istasyonu GPU sistemlerinde veya muadil güçteki GPU odaklı sistemlerde anlayabilirsiniz.

Güç kaynağınızı değiştirmeniz gerekli. 300W ile çalışır ve oyun oynarsınız fakat Maxwell mimarisi için minimum değerin en az 100W üstünde tavsiye ediyorum genelde.

Darboğaz yapacaktır.
PCI Express versiyonları sorun çıkartmaz. 2.0 ile 3.0 arasında bant genişliği farkı var. Bunu ancak Quadro serisi iş istasyonu GPU sistemlerinde veya muadil güçteki GPU odaklı sistemlerde anlayabilirsiniz.

Güç kaynağınızı değiştirmeniz gerekli. 300W ile çalışır ve oyun oynarsınız fakat Maxwell mimarisi için minimum değerin en az 100W üstünde tavsiye ediyorum genelde.
Ne kadar darboğaz yapıcak yani Q9400 yerine ne almalıyım?Xeon demeyin bios modlamakla uğraşmak istemiyorum.

Yeni güç kaynağı alana kadar idare eder mi?

Ne kadar darboğaz yapıcak yani Q9400 yerine ne almalıyım?Xeon demeyin bios modlamakla uğraşmak istemiyorum.

Yeni güç kaynağı alana kadar idare eder mi?
Bulunduğunuz platform 750 Ti kartını stok haliyle beslemeye yetecek bir işlemci barındırmıyor. Q9550 dahi darboğaz yaratacak bir işlemci. Overclock yöntemleri var fakat sağlıklı değil. Özellikle ucu ucuna yeten bir PSU mevcut iken.

İşlemci olarak önerebileceklerim darboğaz yapmaya devam edecek boşuna harcama yapmayın. Anakartınızı değiştirmeniz gerekli. Güncel bir soket yapısına geçip 450-500W arası bir PSU alarak dengeli bir sistem kurmanızı öneririm.
Net bir bütçe yazmadığınız için işlemci önerisi yapamıyorum fakat o sistemi yükseltmek istediğinizde ortalama olarak tüm parçaları değişmeniz gerekecek. DDR4 bellek, anakart, işlemci ve güç kaynağı.

Tavsiyem bütçeniz varsa 2.nesil Ryzen işlemcilere veya muadili 8.nesil Intel işlemcilere geçmeniz. Eğer bütçeyi daha da düşürmek isterseniz 1.nesil Ryzen veya 7.nesil Intel işlemcilere geçebilirsiniz.

Bulunduğunuz platform 750 Ti kartını stok haliyle beslemeye yetecek bir işlemci barındırmıyor. Q9550 dahi darboğaz yaratacak bir işlemci. Overclock yöntemleri var fakat sağlıklı değil. Özellikle ucu ucuna yeten bir PSU mevcut iken.

İşlemci olarak önerebileceklerim darboğaz yapmaya devam edecek boşuna harcama yapmayın. Anakartınızı değiştirmeniz gerekli. Güncel bir soket yapısına geçip 450-500W arası bir PSU alarak dengeli bir sistem kurmanızı öneririm.
Net bir bütçe yazmadığınız için işlemci önerisi yapamıyorum fakat o sistemi yükseltmek istediğinizde ortalama olarak tüm parçaları değişmeniz gerekecek. DDR4 bellek, anakart, işlemci ve güç kaynağı.

Tavsiyem bütçeniz varsa 2.nesil Ryzen işlemcilere veya muadili 8.nesil Intel işlemcilere geçmeniz. Eğer bütçeyi daha da düşürmek isterseniz 1.nesil Ryzen veya 7.nesil Intel işlemcilere geçebilirsiniz.
Bu ekran kartını ve ramleri yeni aldım.İşlemciyi 1 haftaya alıcam.Şuan güncelleme yapamam o yüzden güncelleme yapana kadar bana çok sıkıntı çıkarır mı? Kaç fpsde oynarım örneğin Gta V’i zaten isteğim en yeni oyunları oynamak değil.

Bu ekran kartını ve ramleri yeni aldım.İşlemciyi 1 haftaya alıcam şuan güncelleme yapamam o yüzden güncelleme yapana kadar bana çok sıkıntı çıkarır mı? Kaç fpsde oynarım örneğin Gta V’i zaten isteğim en yeni oyunları oynamak değil.
GTA V'i akıcı bir şekilde, FPS Drop yaşamadan oynamak istiyorsanız belleğinizi en az 6, tercihen 8 GB seviyesine çıkarmanızı şiddetle öneririm. Bizzat benzer bir sistemde aynı ekran kartıyla oynamaya çalıştığım için, en ufak bir araç sürüşünde 10 saniyede bir FPS Drop yaşadım.
Q8200-DDR2 4GB - G31T-M7 (ECS) - 750 Ti TF sistemde düzgün oynayamadığımdan dolayı Ryzen tabanlı bir sisteme geçiş yaptım.

Tavsiyem öncelikle belleğinizi yükseltin. 6-8 GB arası bir bellek işinize yarayacaktır. 900P monitörde High ayarlarda tahminen 40 FPS civarı performans alırsınız. Ayarı düşürürseniz FPS artar fakat Drop sıklığı da artar CPU'ya ekstra yük bineceğinden dolayı.
Mümkün olan en yüksek çözünürlükte ve 8 GB bellekte Normal-High arası ayarlarda oynarsanız 40 FPS civarında bir FPS alırsınız ve Drop sıklığı CPU izin verdiği sürece azalır.

GTA V'i akıcı bir şekilde, FPS Drop yaşamadan oynamak istiyorsanız belleğinizi en az 6, tercihen 8 GB seviyesine çıkarmanızı şiddetle öneririm. Bizzat benzer bir sistemde aynı ekran kartıyla oynamaya çalıştığım için, en ufak bir araç sürüşünde 10 saniyede bir FPS Drop yaşadım.
Q8200-DDR2 4GB - G31T-M7 (ECS) - 750 Ti TF sistemde düzgün oynayamadığımdan dolayı Ryzen tabanlı bir sisteme geçiş yaptım.

Tavsiyem öncelikle belleğinizi yükseltin. 6-8 GB arası bir bellek işinize yarayacaktır. 900P monitörde High ayarlarda tahminen 40 FPS civarı performans alırsınız. Ayarı düşürürseniz FPS artar fakat Drop sıklığı da artar CPU'ya ekstra yük bineceğinden dolayı.
Mümkün olan en yüksek çözünürlükte ve 8 GB bellekte Normal-High arası ayarlarda oynarsanız 40 FPS civarında bir FPS alırsınız ve Drop sıklığı CPU izin verdiği sürece azalır.
Ekran çözünürlüğüm 1368x768 darboğaz yapmaması ve en iyi performansı almam için oyun grafiklerini en yükseğe çekmemi öneriyorsunuz değil mi?

Şuan amacım beni 2-3 sene götürsün götürken arada yavaş yavaş ana kartımdan başlayarak ram,güç kaynağı ve en son işlemcimi değiştirerek güncel oyunları oynayabilecek bir seviyeye çıkarmak doğru bir plan mı?

Ekran çözünürlüğüm 1368x768 darboğaz yapmaması ve en iyi performansı almam için oyun grafiklerini en yükseğe çekmemi öneriyorsunuz değil mi?

Şuan amacım beni 2-3 sene götürsün götürken arada yavaş yavaş ana kartımdan başlayarak ram,güç kaynağı ve en son işlemcimi değiştirerek güncel oyunları oynayabilecek bir seviyeye çıkarmak doğru bir plan mı?

Asıl amacınız GPU'ya maksimum yükü bindirmek. Çözünürlüğü arttırmak ve ayarları yükseltmek bunlardan biri.

Planınız doğru, fakat bir parçayı alıp uzun süre diğer parça için beklerseniz güncelliğini yitirir. Tavsiyem CPU ve MB aynı anda alıp, GPU ve PSU'yu kısa süre sonra temin etmeniz.

Mevcut sisteminiz 2-3 sene götürebilir. Güncel oyunları oynayamazsınız, veya düşük ayarda yeterli performans alamadan açarsınız.

Asıl amacınız GPU'ya maksimum yükü bindirmek. Çözünürlüğü arttırmak ve ayarları yükseltmek bunlardan biri.

Planınız doğru, fakat bir parçayı alıp uzun süre diğer parça için beklerseniz güncelliğini yitirir. Tavsiyem CPU ve MB aynı anda alıp, GPU ve PSU'yu kısa süre sonra temin etmeniz.

Mevcut sisteminiz 2-3 sene götürebilir. Güncel oyunları oynayamazsınız, veya düşük ayarda yeterli performans alamadan açarsınız.
1 hafta önceki sistemimle karşılaştırdığımızda bu bütçeyle maksimum bu kadar yapabildim.

Anakartı yazmayı unutmuşsunuz galiba onu da ram ve işlemciyle aynı anda mı alayım?
  • G31T-M7
  • 2GB 400MHz
  • 300W PowerSupply
Intel Pentium E5400 @ 2.70GHz işlemci ve 512MB ATI Radeon HD 4520 bu seviyeden 550 tl gibi bir miktara buraya kadar gelebildim.

Şuan ne kadar darboğaz yapsa da beni mutlu edeceği malumunuz kesin..

Son düzenleme:
Dostum yanlış anlama ama baya bir bilgilendirme de almışsın aslında. 300W PSU ile GTX 750 Ti yeterli gücü veremezsin. Bende 480W vardı ben veremeyip yüksek 12V kanallı bir PSU ile değiştirdim. Elimdeki PSU 450W ve rahatça besleyebilecek güçte şu an 12V kanalından 22A veriyor bu da gerekli işlemci ve ekran kartı ekipmanlarını çalıştırmamı sağlıyor. Elimde Xeon E5450 işlemci ve P5K SE anakart var bunları internetten araştırabilirsin. GTX 750 Ti ile sorunsuz hatta GTX 950 ile bile sorunsuz çalışıyor. Kendim deneyerek test ettim stabil şekilde 3.87 GHz' e kadar çıkarttım işlemciyi 3.88 GHz de sistem arıza veriyor stres testinden geçemiyor ama 3.87 GHz'e de stabil çalışıyor. İşlemci sıcaklığı artıyor tabi haliyle ama sorun çıkartmayacak seviyede kalması için sağlam bir tower fan gerekiyor. 8 GB DDR2 800 MHz RAM takılı üzerinde (2+2+2+2 GB) şeklinde. Sadece görüntü vermesi için eski bir ekran kartı ile duruyor şu anda. Ben bunu satmayı düşünüyorum. Eğer düşünürsen seninle makul bir fiyatta anlaşma sağlayabiliriz.

Aynı zamanda yukarıdaki mesajlarını da okudum herhangi birşey yapmana gerek yok sistem için. Yani bahsettiğim şey BIOS güncellemesi gibi birşey yapıp ya da modlu BIOS gibi bir olayla uğraşmana gerek yok tak çalıştır mantığı ile kurguladım şu anda. Söylediğim gibi stok değerlerde 900P de GTX 750 Ti ekran kartını rahatlıkla besleyebiliyor ki eğer 1080P bir monitörün var ise GTX 750 Ti bazı oyunlarda FPS düşüklüğü yaratacaktır böyle bir duruma sahip isen GTX 950 gibi bir ekran kartı kullanabilirsin. İşlemci buna da cevap verecek güçte. Lakin GTX 960 almak istersen o zaman işlemciye OC yapman gerekiyor. Ben GTX 1050 Ti ile denedim %99 besleyebiliyor ama işlemci de %99 da kalıyor. Bu olay 3.87 GHz hızda oluyor. Önce sistemindeki, yani monitörün çözünürlüğünden emin olarak elindeki parçaları en güzel şekilde nasıl upgrade edebileceğini çözümlemeden geçiyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Arkadaşım kendisi (25 Erkek) Xeon X5460 işlemci 3.16 GHz, Asus GTX 750 Ti, DDR 3 1333 MHz (4+4) 8 GB RAM, 450W PSU ve 900P monitör ile her oyunu rahatlıkla oynuyor. GTA V, Pubg, herhangi birinde şikayetçi olduğunu görmedim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı