Q9400 ve GTX 750 Ti sisteme PSU önerisi

Hocam bundan önce HD5750 + İ2 Duo E7500 sistemim vardı 151W çekiyodu. Bahsedilen sıkıntıları yaşamamıştım. Bu sistemdeki değerler 155W tutuyor, 4W bu kadar büyük fark yaratırmı ki?
Madem önceden sıkıntı çıkmıyordu. Eğer zamanla PSU verimliliği düşmemişse bence kullanabilirsin.

Hocam bundan önce HD5750 + İ2 Duo E7500 sistemim vardı 151W çekiyodu. Bahsedilen sıkıntıları yaşamamıştım. Bu sistemdeki değerler 155W tutuyor, 4W bu kadar büyük fark yaratırmı ki?
Eski PSU. Fazla güvenilmez. Çalışır mı çalışır ama sıkıntı çıkarabilir. Şu anki sisteminize yatırım yapmak istiyorsanız iyi bir PSU alın. Sonra yeni sisteminizle de kullanırsınız.

Madem önceden sıkıntı çıkmıyordu. Eğer zamanla PSU verimliliği düşmemişse bence kullanabilirsin.
Ne kadar düştü orasını pek kestiremiyorum. En son PC bozulalı 2 seneyi geçti PSU ozamandır çalışmıyor. Ondan önce ise 5-6 senelik çalışma süreci oldu.
Eski PSU. Fazla güvenilmez. Çalışır mı çalışır ama sıkıntı çıkarabilir. Şu anki sisteminize yatırım yapmak istiyorsanız iyi bir PSU alın. Sonra yeni sisteminizle de kullanırsınız.
Vallahi hocam kısaca kısa günün kârı mantığıyla sistemi stabil çalıştıracağım bir güç kaynağı önerisi alsam çok hoş olur. Ölü sisteme yatırım yapmak istemem pek. Ve sıkıntı olarak karşıma neler çıkabilir?

Nadiren de olsa reset atabilir PC, ve ölürse yanında başka parçaları götürme şansı da var.
Anladım PSU'm bu zamana kadar sıkıntı çıkarmadı PC'm hiç kapanmadı. Bu 4 W'lık farkın full yükte pekte kapanma riski taşıyacağını zannetmiyorum. Gerekli cpu, gpu stres testlerini yaparım. Sıkıntıyla karşılaştığımda 450-500W'lık psu işimi görecektir diye düşünüyorum. En ufak resettede önlemimi alırım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı