Çözüldü Q9400 ve RX 560 sistem düşük performans sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Childchew3r

Megapat
Daha fazla  
Sistemde Core 2 Quad Q9400 işlemci, 6 GB DDR3 1333MHZ RAM ve RX560 4GB DDR5 ekran kartı var. Asus P5G41TM-LX3 Plus Anakart ve WD 1 TB HDD var ve Windows 10 kullanıcısıyım.

Hiçbir oyunda düzgün FPS alamıyorum. Mesela Rainbow Six Siege'de Ultra grafik ayarlarında VSYNC ve AA dahil 1920x1080 çözünürlükte 35 FPS üstüne çıkmıyor. Şimdi "o sistemle daha ne istiyorsun ki?" diyebilirsiniz, bir de 1024x768 çözünürlükte ve tüm ayarlar ultra low'da 30 FPS üzerine çıkamıyorum. Mesela GTA V, zamanında çift çekirdek Dual Core işlemci, 4 GB RAM ve GT730 ekran kartı ile tüm ayarlar düşükte 45 FPS'te oynardım, üstelik oyun korsandı. Şu an hepsi orijinal ve bu parçalarla GTA V'de Ultra da 25 FPS, tüm ayarlar medium, off iken maksimum 30-31 FPS alıyorum. Yani oyunlarda dikey senkronizasyonu açmamaya özen gösteriyorum arka planda çalışan program pek yok. Isınan parça da yok. Sürücülerin hepsinin güncel olduğuna da eminim. Günlük kontrol eder oldum artık bu yüzden. Var mıdır bunun bir çözümü? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki hocam var mıdır önerdiğiniz bir soğutucu ? Fiyatı uçuk olmayacak bir şeyler felan.
Anladığım kadarıyla senin işlemci fanı dönmesi gereken devirde dönmediğinden dolayı doğru düzgün soğutmuyor. Aslında ben 80 dereceye kadar çıksada yaza kadar kullanırdım. Önerebileceğim soğutucu yok ama bu link teki soğutucuya bakabilirsin. Ayrıca o işlemcinin genel olarak hangi sıcaklıklar da çalıştığını da bilmediğimi belirteyim. ORJİNAL 775 PİN İNTEL CPU FANI - Masaüstü Bilgisayar Donanımları Alışverişte İlk Adres sahibinden.com'da - 517239559
Çevrendeki bilgisayarcılara bir bak uygun soğutucuyu bulabileceğine eminim.

İntel'in sitesinde işlemcinin özelliklerine bakarken şöyle bir madde var.

"Kasa Sıcaklığı, işlemci Entegre Soğutucusu'nda (IHS) izin verilen maksimum sıcaklıktır." ve bu değer için 71.4°C gösterilmiş sanırsam buna göre 30°C fazlalığım var. Yani cidden ikinci eli 10 TL olan bir şey bu durumu kurtarabilir mi ? Hiç bir uygulamayı düzgün halde açamamak epey can sıkıcı yani eğer daha ferah tutacaksa bu bütçeyi 40-50 TL'ye kadar çıkarmayı düşünüyorum henüz yeni sistem alacak durumum olmadığı için OC yapmayı planlıyorum belki buna da bir hazırlık olur.

Dediğim gibi oradaki bilgisayarcılara bakmalısın. Iphone 4 çok yavaş bakamıyorum. Git ve dene orada eğer soğutuyorsa alırsın ama dikkat et sahip çık kasaya her bilgisayarcı bir değil.

Yardımlar için teşekkürler gidip stok fan yerine yenisini aldım sıcaklık değerlerini GTA Online ve Rainbow Six Siege ve Call of duty IW gibi oyunlarda denedim test ettim artık maksimum 65 dereceyi görüyorum tekrardan teşekkür ederim.

Şimdi FPS düzeldi mi hocam? Hangi ayarlarda kaç fps alıyorsunuz?

Şimdi FPS düzeldi mi hocam? Hangi ayarlarda kaç fps alıyorsunuz?

Aynen düzeldi. GTA V online'da 45-50 FPS Grafik ayarları 1920x1080 Texture Shadow ve Shader High, Very High karışık Population ve diğer distance ayarlarını en sona çektim diğer ayarlar medium varsa off. Singleplayer'da 55-60 oluyor. Rainbow Six siege'de Ultra 47-51 FPS arası değişiyor. Call of Duty IW'de ise 85-90 FPS onun ayarlarıda 1920x1080 çözünürlükte Texture ve Particle Ultra diğer ayarlar medium. Sıcaklık en fazla 65 Derece.

XIGMATEK Apache IV-N marka soğutucu Vatan Bilgisayar'da 50 TL civarı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…