Q9500 ve GTX 680 darboğaz azaltma

bulutsama

Hectopat
Sorunum yukarda var darboğaz yaşıyorum işlemciyi overclock ile 2.91'e çektim ama daha yukarı çıkmıyor. Witcher 3'te tüm ayarlarda 28-30 FPS alıyorum. CS:GO'da Mirage haritasinda teröristlerin doğma bölgesinde 50 FPS alıyorum. Kontrol ettim MSI Afterburner'dan darboğaz çok var nasıl en aza indiririm.

• İşlemci: Q9500
  • Anakart: GA-G41M-Combo
  • RAM: 4 GB
  • Ekran kartı: GTX 680

Çözünürlüğü ve grafik ayarlarını arttırmanız gerekiyor, bu birnevi yükü işlemcinizden alıp ekran kartınıza vermeye yarayacaktır.

Hocam öncelikle ekran çözünürlüğünüz nedir? O.C yapıldığında işlemci ısınma sorunu yaşıyor mu? İyi bir soğutucu var mı?

Darboğazı azaltmak için çözünürlük ve ekran kartına yük bindiren ayarları arttırmalısınız. Eğer 900p gibi düşük çözünürlükte bir monitörünüz varsa DSR teknolojisi ile 1080p veya 2K'da kullanın ardından ise çözülmezse ayarları arttırın. Ek olarak iyi bir işlemci soğutucusu alınarak daha fazla O.C yapılabilir anca biraz gereksiz masraf olur işlemcinizin kapasitesi belli.

Hocam 1440x900 monitörüm stok fan var kasanın yanı açık işlemci bazen 100 derece oluyor. Fotoğrafta işlemci soğutucusunun üstüne gelen kabloyu kaldırdım artık orda bir kablo yok. İlk defa kendim bir kablolama yaptım.

Dosya Ekleri

• IMG_20190805_153326.jpg
    885,9 KB · Görüntüleme: 51
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…