Q9550 İşlemciye MSI G41M-P26 Ve 2*4 1333MHz RAM İle Overclock Yapılır mı?

Arkadaşlar bu parçalarla işlemcime bir türlü overclock yapamıyorum ve ekran kartımla ciddi darboğaz yapıyor. Ekran kartım GTX960 2 GB OC versiyonu. Çarpan kilidini çok az artırsam bile görüntü gelmiyor. Bana ne yapmam gerektiğini ayrıntılı bir şekilde yazarsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam o anakartları da bulması sıkıntı bunu bile bulabilmek için baya uğraştım. Hiç mi yolu yok internette yapanlar varda. Çünkü online oyun oynanmıyor.
Valla hocam az önce hızlıca bir baktım kayseri de letgo üzerinden bahsettiğiniz yonga setli yok malesef başka çözüm yolu yokmu acaba?

Son düzenleme:
Hocam merhaba. Ben de aynı anakartı ve aynı işlemciyi kullanıyorum. Dün bilgisayara bakım yaptım. İşlemci termal macununu değiştirdim, güç kaynağının fanı ses çıkarıyordu yağladım. Normal bakımları yaptıktan sonra bilgisayarı açtığımda birden kapandı. Tekrar tekrar açtığımda aniden kapanmaya devam etti bilgisayar.

Şöyle bir uyarı ile karşılaştım. Overclocking hiç ama hiç yapmadığım halde böyle bir uyarı ile karşılaşmak beni şaşırttı. Sorunun neden kaynaklandığını çözmeye çalışırken, büyük ihtimalle güç kaynağı sorunudur diyordum. Ama sorunun kaynağını buldum.

BIOS ekranına girdiğimde sıcaklık değerlerine baktım. Ve CPU sıcaklığı 80'lerde gezerken daha da yüksek değerlere ulaştı en son 100 dereceleri aştı. Ve kapandı. BIOS'ta exit kısmının oradaki BIOS ayarlarını sıfırla yaptığımda da fayda etmedi. Sizden ricam overclocksuz normal frekans değerlerini çekip benimle paylaşır mısınız? Herhalde elle tek tek düzeltmeden çözülmeyecek gibi.
Sorunum çözüldü. İşlemci fanını tam oturtturdum. Termal macunumu da sürdüm. Artık kapanmıyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…