Q9550 işlemciye nasıl O.C yapılır?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Normalde BIOS üzerinden böyle yapılıyor birtane uygulama ile yapan gördüm sizinle aynı model anakartı kullanmış eğer BIOS üzerinden olmazsa bunu deneyebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Hmm, daha detaylı bir video görmüştüm onu denerim yarın aldıktan sonra. Anakartıma ait hiç bir bilgi yok internette, garip.

Bu videoya bakabilirsin. Anladığım kadarıyla işlemciye voltaj verme ayarı yok. Yani o yüzden pek fazla yüksek hızlara çıkamazsın. Fox Control Unit olan kısımdan yapacaksın. EIST özelliğini kapatmanı tavsiye ederim.

O özelliği kapatınca ne gibi sonuçlar olur? Ne kadar yükseğe çıkabilir ve nasıl bir performans alabilirim sence?

EIST özelliği işlemci boştayken hızını otomatik düşürmeye yarayan bir özellik. Ancak siz overclock yapacağınız için gereği yok. (Lakin tam frekansta çalışacağından sıcaklık ve enerji tüketimi artar.) Tahmini olarak 3 GHz veya 3.10 GHz gibi hızlara çıkar diye düşünüyorum. Denemeden bilemezsiniz.

CPU Frequency Setting kısmını oynayın. PCI Express Clock kısmı 100'de kalsın. İlk önce 352 değeriyle deneyin. Baktınız sıkıntı yok. 364 yapın. Ama unutma BCLK üzerinden yaptığımızdan RAM'lerinin de hızı artar. Sonrasında stres testi yaparsın.

Hocam OC yaparken hata verdi.

Yok hocam, sistem kapasitesinin üzerine çıktınız hatasını verip sıfırlıyor kendini. 333'den 334 yapsam bile aynı hata.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…