Q9550 işlemciyi MSI 2A78 anakarta takma

EsCuLuDe

Decapat
Yeni bir işlemci alacağım fakat bu işlemciyi,

1. Anakartıma takarken nelere dikkat etmeliyim?
  2. Taktıktan sonra ne yapmalıyım?
  3. Sistemimde bunun için bir şeyler yapacak mıyım?
  4. - Windows 10 için BIOS modu ister dediler ama onu nasıl yaparım araştırdım ama yanlış yapılırsa sorun çıkabilirmiş
Bilgisayarcıya gitsem o yapabilir mi ya da internetten kendim nasıl yaparım?

Şu anki işlemcim:

Şuan ki İşlemci.PNG

Anakartım:

Anakart.png

Alacağım işlemci: Intel Xeon E5450

İşlemci değişiminde takıp direkt kullanabilirsin, ekstra kuruluma ihtiyaç olmuyor.
Yalnız dipnot olarak ekleyeyim o anakarta bu işlemci uyuyor mu konusunda bilgim yok.
İşlemci bu anakarta uyuyor ama şey dediler eğer bios modlanmassa aşırı ısınmalar olabilirmiş.
Alacağım işlemci yanlış olmuş alacağım işlemci budur:

İşlemci değişiminde takıp direkt kullanabilirsin, ekstra kuruluma ihtiyaç olmuyor.
Yalnız dipnot olarak ekleyeyim o anakarta bu işlemci uyuyor mu konusunda bilgim yok.

alacağım buydu yanlış girmişim

Son düzenleme:
İşlemci bu anakarta uyuyor ama şey dediler eğer bios modlanmassa aşırı ısınmalar olabilirmiş.
Alacağım işlemci yanlış olmuş alacağım işlemci budur:

alacağım buydu yanlış girmişim

BIOS modlama işlemi LGA 775 anakarta XEON (LGA 771) işlemci takılacağı zaman uygulanan, işlemcinin sistem tarafından tamamen tanınmasını sağlayan bir işlemdir. Core 2 Quad işlemciler de böyle bir zorunluluk yoktur. Ayrıca ben o işlemciye 200 TL vermeyi mantıklı bulmuyorum. Anakartınızın tam modelini belirtebilir misiniz, internette pek bir bilgi bulamadım da.

BIOS modlama işlemi LGA 775 anakarta XEON (LGA 771) işlemci takılacağı zaman uygulanan, işlemcinin sistem tarafından tamamen tanınmasını sağlayan bir işlemdir. Core 2 Quad işlemciler de böyle bir zorunluluk yoktur. Ayrıca ben o işlemciye 200 TL vermeyi mantıklı bulmuyorum. Anakartınızın tam modelini belirtebilir misiniz, internette pek bir bilgi bulamadım da.
Anakartın üstünde MS-7525 ver 1.0 yazıyor CPU-Z de MSI 2A78 yazıyor.
Buda sistem bilgisinde yazan: Screenshot

Daha önce açtığınız konuda bu sitede (xeon 771 microcode 微碼) anakartınız için uygun dosyanın olduğunu yazmışsınız ama ben bulamadım.
Regedit üzerinden anakart modelini öğrenme - Technopat Sosyal bu kısımdaki yere gidip SS atabilirmisin.
O sitede uygun dosya var da anakartıma göre yok diye bulamadım herhalde çünkü 775 diye bakıyodum ona 771 miş şimdi googledan özelliklerine bakınca o işlemciye bakmam artık bide istediğiniz ss: Screenshot

P35/G33/G31 dediğiniz şey bu mu ve bide parayı da bir kez veriyim daha vermiyim bütçe de az.

Eki Görüntüle 420849
Evet bu. Almakta özgürsün, ister al, ister alma. Bende LGA 775 kullanıyorum ama çok çok memnun değilim (işlemcim Q9650 ayarında). Son karar senindir.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı