Q9550 OC yapma

NazDrovya

Hectopat
Merhaba, 1 ay önce 2.el Intel Core2 Quad Q9550 işlemci aldım. Buna overclock yapmayı düşünüyorum ne kadar bir yükseltme iyi olur? tavsiyelerinizi bekliyorum.

Sistem:
Foxconn G41MXE/G41MXE-K G41 chipset LGA 775 soket.
Ekran kartı MSI R7 240 2 GB.
6 GB RAM DDR3.
240 GB SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, 1 ay önce 2.el Intel Core2 Quad Q9550 işlemci aldım. Buna overclock yapmayı düşünüyorum ne kadar bir yükseltme iyi olur? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Sistem:
Foxconn G41MXE/G41MXE-K G41 chipset LGA 775 soket.
Ekran kartı MSI R7 240 2 GB.
6 GB RAM DDR3.
240 GB SSD.

Ben Q8400ü 2.5 GHz'ye çıkarmıştım P31 anakart ve Snowman M.200 soğutucu ile.

Deneye deneye bulman gerekli. Voltaj ayarına hiç girme bence. Elimde G3258 var 3.2 base hızı ben stok İntel soğutucusuyla 4.3'e kadar rahatlıkla çekebiliyorum. 0,5-1 GHZ arası voltaj ayarı olmadan artırabilirsin diye düşünüyorum. Sıcaklık ayarını kontrol etmeyi unutma 85 dereceye vur kilidi. Kolay gelsin.

O anakart ile overclock yapman çok zor. Foxconn anakartlarda voltaj beslemeleri kalitesiz. Çok sağlıklı bir sonuç alamazsınız tahminimce.

Neden gerek olmasın ben GT 430 ile kullandığımda dahi overclock performans artışı sağlıyor.
Özellikle de Fortnite ve Valorant gibi Online oynunlarda.
tcn.png

Attığım fotoğrafta kendisinden düşük işlemcide bile yarı yarıya işlemci kullanımı görülüyor. Patates grafiklerde oynayıp da işlemcinin bu ekran kartı için yetersiz olduğunu söylemek yanlış olur. Zaten arkadaşın anakartı iyi değil, işlemciyi gözle fark edilebilecek derecede OC yapması mümkün değildir.

Eki Görüntüle 871792

Attığım fotoğrafta kendisinden düşük işlemcide bile yarı yarıya işlemci kullanımı görülüyor. Patates grafiklerde oynayıp da işlemcinin bu ekran kartı için yetersiz olduğunu söylemek yanlış olur. Zaten arkadaşın anakartı iyi değil, işlemciyi gözle fark edilebilecek derecede OC yapması mümkün değildir.

Bir oyunla mı yargılanıyor performans ben Valorant'ta 60 FPS alırken OC yaptığımda bu FPS 75 civarına çıktı.

Bir oyunla yargılanmaz ise neden Valorant'ta aldığın performansa göre yorum yapıyorsun? 🙂

Bir oyuna göre yargılamadım sizin attığınız yoruma karşılık verdim iila örnek isterseniz Fortnite'de aldığım FPS de artmıştı. GTA 5 de de çok olmasa da bir artış yaşadım bunlar çoklu çekirdek kullanan ve işlemci odaklı oyunlar Online oyunların çoğu bu şekilde bu sebeple overclock yapmanın her türlü faydası olur. Darboğaz olmasa bile.
tabii 10900k ile GT 1030 falan kullanmıyorsanız

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı