Sistemim eski olmasına rağmen akıcı ve performanslıdır. Kendim topladım. Oyunlarda programlarda herhangi bir takılma tıkanma söz konusu değil. Yalnız kafama takılan bir durum var. Konulardan araştırdım lakin böyle bir konu açılmamış o yüzden açayım dedim.
Genel bilgi ve performans ayarlarında bilgi almak için Specch ve CPU-Z kullanıyorum.
CPU-Z CPU performansı olarak tek çekirdekte 214, çok çekirdekte 852 olarak çıkıyor. Tamam kabul lakin Q9300 tek çekirdekte 237, çok çekirdekte 920 gibi bir sıralaması var ve Q9550, Q9300'dan sonra üretildiği halde ve cachei daha yüksek olduğu halde neden beni sıralamada daha geride bırakıyor? Derdim, beni niye geçti değil aslında, geride olması gerekirken, ben gerideyim. Sorumu tam manasıyla anlatabilmek amacıyla uzun yazmak zorunda kaldım kusura bakmayın.
Teşekkür ederim video için. Zaten 8x çarpan var. Bakır tabanlı ve bakır borulu kule soğutucu kullanıyorum. Sıcaklık boşta 45 derece. Yani sıcak çalışıyor kaliteli macun kullanmama rağmen. Bunu da yaparsam eğer herhalde boştaki sıcaklığı kontrol altına alamam kule soğutucu ile. Bende o.c yapmadan stock değerlerini almak istiyorum sadece. Bu hali ile de yetiyor bana. Ama Q9300 benden nasıl yüksek puan alıyor kafam ona takıldı işte.
Teşekkür ederim video için. Zaten 8x çarpan var. Bakır tabanlı ve bakır borulu kule soğutucu kullanıyorum. Sıcaklık boşta 45 derece. Yani sıcak çalışıyor kaliteli macun kullanmama rağmen. Bunu da yaparsam eğer herhalde boştaki sıcaklığı kontrol altına alamam kule soğutucu ile. Bende o.c yapmadan stock değerlerini almak istiyorum sadece. Bu hali ile de yetiyor bana. Ama Q9300 benden nasıl yüksek puan alıyor kafam ona takıldı işte.
Benden önceki kullanıcılar ne yaptı onu bilemeyeceğim. Ben stock değerlerinde kullanıyorum
Sonuna kadar okudum konunuzu. lakin ben bunlara gerek kalmadan olması gereken değerlerinde kullanmayı tercih ediyorum ve bunlarla uğraşmayı istemiyorum. Benim performanstan yana şikayetim yok ama Q9300 neden sıralamada beni bırakıyor? Bu sorunun cevabını aldığımda kafamda soru işareti kalmayacak
Son olarak Windows+r yapıp MSConfig yazın ön yükleme kısmından gelişmiş seçenekler deyip işlemci çekirdek sayısını 4 olarak ayarlayıp yeniden deneyin. Mutkuka fark olacak.
Son olarak Windows+r yapıp MSConfig yazın ön yükleme kısmından gelişmiş seçenekler deyip işlemci çekirdek sayısını 4 olarak ayarlayıp yeniden deneyin. Mutkuka fark olacak.
Hayır zaten 4 çekirdek 4 thread kullanıldığı yazıyor zaten. Msconfig ayarı oynanmaması gereken ayarlar. Orası program geliştiricilerin programlarını test ettiği bölüm olarak biliniyor.
Hayır zaten 4 çekirdek 4 thread kullanıldığı yazıyor zaten. MSConfig ayarı oynanmaması gereken ayarlar. Orası program geliştiricilerin programlarını test ettiği bölüm olarak biliniyor.
Hocam sizi bilmem ama ben Q9550 ile orayı açınca bilgisayar daha seri çalışmaya başlıyordu üstelik kullanım değerleri de düşüyordu. Düşüyordu derken halen öyle kullanıyorum geçmiş zamanda değil yani
Hocam sizi bilmem ama ben Q9550 ile orayı açınca bilgisayar daha seri çalışmaya başlıyordu üstelik kullanım değerleri de düşüyordu. Düşüyordu derken halen öyle kullanıyorum geçmiş zamanda değil yani
O algınıza bağlıdır. Lakin iddiaya kafamı koyarım Msconfig işlemci ayar tiki hiçbir performans artışı sağlamaz. Bunu sentetik testlerde görebilirsiniz zaten