Merhaba bilgisayarımda bu sorun bir süredir mevcut ve bilgisayara girdikten sonra 5 dk geçtikten hemen sonra ekran donuyor ve klavyeye güç gelmiyor ve kulaklıktan dıııt sürekli ses geliyor. Bilgisayarımı yeniden açtığımda ise görseldeki hatayı veriyor. Bunun üzerine yeniden BIOS ayarlarına girip her şeyi default ayarlara çekip kaydedip çıksam da sonuç nafile. Gene 5 dk sonra bilgisayar donuyor ve aynı hatayı veriyor.
Arkadaşlar bu hatanın sebebi BIOS çipi düzgün veri alamadığı için oluyor 3 4 defa başıma gelen durum. Yeniden BIOS yazılıp düzelmezse elden bir şey gelmiyor.
BIOS pilini çıkardım taktım. Statik elektriği aldım. Kısacası her şeyi yaptım ama olmadı aynı hata drvam ediyor ve arada bilgisayarımı açtığımda görüntü gelmiyor ve klavyeyede güç gelmiyor. 2. kez açtığımda geliyor ve gene CMOS cheksum bad hatası veriyor.
BIOS pilini çıkardım taktım. Statik elektriği aldım. Kısacası her şeyi yaptım ama olmadı aynı hata drvam ediyor ve arada bilgisayarımı açtığımda görüntü gelmiyor ve klavyeyede güç gelmiyor. 2. kez açtığımda geliyor ve gene CMOS cheksum bad hatası veriyor.
Hocam en son 2 sene önce güncelledim. Anakartın son sürümü. Zaten eski bir anakart.
Hocam en son 2 sene önce güncelledim. Anakartın son sürümü. Zaten eski bir anakart.
HDD'yi çıkarıp dener misiniz evet HDD yok diye uyarı gelecetir ama o uyarı gelecek mi ona bakalım ek olarak RAM'ler sorunlu olabilir başka RAM ile deneyin.