Q9650 ile OC yapmak

Kadr06

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. 2. el işlemci aldım. Q9650 3.00GHz ama ben biraz OC yapmak istiyorum. Ama pek bilgim yok, yardım edebilecek olan var mı? Şimdiden teşekkürler.
Anakart Gigabyte 41M combo rev 2.00
Ekran kartı: ASUS R7 370 2 GB.
RAM: 2x4 = 8 GB 1333 MHz.
Güç kaynağı: Fury 550W +80 PSU.

Zaten çok sınırlı bir OC kapasiteniz olacaktır G41 yongası ile... Maksimum 3.50'ye çıkarsınız diye düşünüyorum, üstünü anakart kaldırmaz. Eğer sıcaklıklarınız boşta ve yükte fazla değilse ( yükte 80 derecelere, boşta 50 derecelere gelmiyorsa OC yapın derim) BIOS'taki OC kısımlarının fotoğrafını atabilirsiniz buraya.

Zaten çok sınırlı bir OC kapasiteniz olacaktır G41 yongası ile... Maksimum 3.50'ye çıkarsınız diye düşünüyorum, üstünü anakart kaldırmaz. Eğer sıcaklıklarınız boşta ve yükte fazla değilse ( yükte 80 derecelere, boşta 50 derecelere gelmiyorsa OC yapın derim) BIOS'taki OC kısımlarının fotoğrafını atabilirsiniz buraya.

Benim için yeterli bile işlemci stress testimin 10 dk lık fotosunu paylaştım bana değerler iyi gibi geldi sizce yüksek mi? Fikriniz nedir? Avarage kısmını her dakika takip ettim en fazla 68.3'ü gördü.

Bu da BIOS OC ekranım.

Dosya Ekleri

• stabilitytest.png
    stabilitytest.png
    37,5 KB · Görüntüleme: 74
  • 16220837165416294157449824909587.jpg
    16220837165416294157449824909587.jpg
    113,7 KB · Görüntüleme: 77
Son düzenleme:
Hocam sıcaklıklara çekirdek bazında bakın, zira 1. çekirdeğin sıcaklığı maksimum 93'e çıkmış? Diğerleri de sıcak çalışıyor. Önce bir fan temizliği ve termal macun yenilemesi yapın. Boştaki sıcaklıklar da yüksek, boşta minimum 50 derecede çekirdekler. OC yapmaya çalışırsanız muhtemelen anakartı da eritirsiniz. Siz de takdir edersiniz ki OC yaparken en önemli faktör sıcaklık... Sırf meraktan OC yaparsınız diye nasıl yapacağınızı şu anlık söylemiyorum hocam :) Denemekten zarar gelmez diye girerseniz bu işe siz zararlı çıkarsınız :)

Hocam sıcaklıklara çekirdek bazında bakın, zira 1. çekirdeğin sıcaklığı maksimum 93'e çıkmış? Diğerleri de sıcak çalışıyor. Önce bir fan temizliği ve termal macun yenilemesi yapın. Boştaki sıcaklıklar da yüksek, boşta minimum 50 derecede çekirdekler. OC yapmaya çalışırsanız muhtemelen anakartı da eritirsiniz. Siz de takdir edersiniz ki OC yaparken en önemli faktör sıcaklık... Sırf meraktan OC yaparsınız diye nasıl yapacağınızı şu anlık söylemiyorum hocam :) denemekten zarar gelmez diye girerseniz bu işe siz zararlı çıkarsınız :)

Benim hatam kusuruma bakmayın işlemciyi baz aldığımızda cahil kalıyorum dediğiniz gibi ısım yüksek o zaman ben daha sonra temizlik yapıp termal macun yenileyip sizden tekrar yardım almak isterim ilginiz için teşekkürler ederim.
Hocam sıcaklıklara çekirdek bazında bakın, zira 1. çekirdeğin sıcaklığı maksimum 93'e çıkmış? Diğerleri de sıcak çalışıyor. Önce bir fan temizliği ve termal macun yenilemesi yapın. Boştaki sıcaklıklar da yüksek, boşta minimum 50 derecede çekirdekler. OC yapmaya çalışırsanız muhtemelen anakartı da eritirsiniz. Siz de takdir edersiniz ki OC yaparken en önemli faktör sıcaklık... Sırf meraktan OC yaparsınız diye nasıl yapacağınızı şu anlık söylemiyorum hocam :) denemekten zarar gelmez diye girerseniz bu işe siz zararlı çıkarsınız :)

Şimdi ne düşünüyorsunuz 93'den 79 düştü tam yükte macun deişimi ve temizlik yaptım şimdi az da olsa artırma şansım var mıdır?
Yardım edecek bir babayiğit yok mu be vazgeçmiştim şimdi tekrardan lazım OC.

Dosya Ekleri

• stabilitytest 2.png
    stabilitytest 2.png
    38,5 KB · Görüntüleme: 77
Son düzenleme:
Şimdi ne düşünüyorsunuz 93'den 79 düştü tam yükte macun deişimi ve temizlik yaptım şimdi az da olsa artırma şansım var mıdır?
Yardım edecek bir babayiğit yok mu be vazgeçmiştim şimdi tekrardan lazım OC

Hocam bilgisayara geçince yazayım size tekrar, şu an müsait değilim de :) Bu arada üstünden kaç ay geçmiş hocam konunun, neden tekrar OC yapmak istiyorsunuz?

Hocam bilgisayara geçince yazayım size tekrar, şu an müsait değilim de :) bu arada üstünden kaç ay geçmiş hocam konunun, neden tekrar OC yapmak istiyorsunuz?

Daha önce yazdım yanıt gelmedi bende şansım yok diye düşünmüştüm ama şansımı tekrar denemek istedim belki yardım edecek birisi çıkar diye.
Minik bir işlemcide yetersizlik var yeni işlemci almak istesem anakartı değiştirmem filan gerekir ve ben sadece staj parası alıyorum bu sorunu abartı olmayan bir OC ile gidermek istiyorum.
Yardım edersen çok sevinirim.

Hocam kusura bakmayasınız biraz geç döndüm de :)

Ekran görüntüsü 2021-12-16 212554.png

Şimdi ilk olarak sıcaklıklar da müsaitse en aşağıda işaretlediğim "800" olan kısmı mümkün olan en düşük seviyeye getireceğiz. Bunu "Auto" yazan kısmı değiştirerek öğreneceğiz, büyük ihtimal 1.0 - 2.0 gibi değerleri vardır, siz deneyerek bulmak durumundasınız. 800 yazan kısmı mümkün olduğunca azaltıyoruz. Ardından en yukarıdaki işaretlediğim yer en yüksek sayıda kalsın, yani 9 olarak. (Sizin işlemcinizin çarpan sayısı 9 olduğundan öyle dedim) "CPU Host Clock Control" ayarını "Enable" yapıp hemen altında çıkacak olan "333" sayısını yavaş yavaş artırıyoruz. Mesela 340 yapıp kaydedin çıkın, 345 yapıp kaydedip çıkın gibi. Tabii Prime95 - Cinebench gibi programlarla da işlemcinin yük altındaki durumuna bakıyoruz, fazla ısınıyor mu veya mavi ekrana sebebiyet veriyor mu gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı