Bunu hangisi yapayım tam anlamadjm.
Halletim ama CPU 1 80 derece oldu
Bende durdurdum ayarları eski haline getirip yarın da termal macun yenilemesi yapıp fanı temizliyeceğim fanı geçen sefer temizlememiştim öyle test edip bilgi veririm şimdiden çok yardımcı oldunuz sonuçları yarın paylaşırım.
Hocam kusura bakmayasınız biraz geç döndüm de
Eki Görüntüle 1243810
Şimdi ilk olarak sıcaklıklar da müsaitse en aşağıda işaretlediğim "800" olan kısmı mümkün olan en düşük seviyeye getireceğiz. Bunu "Auto" yazan kısmı değiştirerek öğreneceğiz, büyük ihtimal 1.0 - 2.0 gibi değerleri vardır, siz deneyerek bulmak durumundasınız. 800 yazan kısmı mümkün olduğunca azaltıyoruz. Ardından en yukarıdaki işaretlediğim yer en yüksek sayıda kalsın, yani 9 olarak. (sizin işlemcinizin çarpan sayısı 9 olduğundan öyle dedim) "CPU host clock Control" ayarını "enable" yapıp hemen altında çıkacak olan "333" sayısını yavaş yavaş artırıyoruz. Mesela 340 yapıp kaydedin çıkın, 345 yapıp kaydedip çıkın gibi. Tabii Prime95 - Cinebench gibi programlarla da işlemcinin yük altındaki durumuna bakıyoruz, fazla ısınıyor mu veya mavi ekrana sebebiyet veriyor mu gibi.
Halletim ama CPU 1 80 derece oldu
Bende durdurdum ayarları eski haline getirip yarın da termal macun yenilemesi yapıp fanı temizliyeceğim fanı geçen sefer temizlememiştim öyle test edip bilgi veririm şimdiden çok yardımcı oldunuz sonuçları yarın paylaşırım.
Dosya Ekleri
Son düzenleme: