Qashqai 0 ile değişim mantıklı mı?

EmreTRk

Decapat
Yer
Tekirdağ
Daha fazla  
2016 model 1.6 dizel Platinum Premium pack Nissan Qashqai aracım var. Şu anda ortalama 190K-200K arası bir fiyat veriliyor. Satıp 1.3 benzinli model ile değişitmek istiyorum. Aralarında 70K fark var sadece. Yeni qashqai almak mantıklı mıdır yoksa bu dönemde 0 araç alınmaz mı? Bilgilendirirseniz sevinirim.

Hocam 1.3 almanızı tavsiye etmem kesinlikle.

Yakıtı dert etmeyecekseniz alınır ama bir dizel rahatlığı olmaz. Gaza basarken iki kere düşündürür benzinli araba.
1.5 dci modeli var. Bu model hakkında ne düşünüyorsunuz. 130 beygirden 115e düşeceğim ama çok fark yaratacağını sanmam.

Alınırsa turbolu otomatik 160 beygirlik alınır. Ondan aşası yaramaz. Dizel zaten alınmaz. Kadjar benzinli 160 EDC var mesela. Aylar önce 200K fiyata sıfır Passat alınıyordu. Hemde 150 HP benzinli DSG. 0-100 8.6 SN civarı. Bizimkiler almadı kaçırdılar bayide. Yeni Megane var o fiyata sıfır. Turbo 140 HP EDC o alınır.

Bu modelin 3. nesli çıkmaya çok yakın, bence şu anda almak yerine beklemek daha iyi seçim olur. Şu anda "yeni" diye satılan Qashqai 2.5 yıl önceki makyajlı hali. Aldıktan kısa süre sonra eskiyen kasayla birlikte arabadan keyif alamayabilirsin. Benzer durumu 2012 yılında aldığım bir arabada yaşadım, o anda bunu çok umursamamıştım ama aldıktan 2 ay sonra yeni kasası yollarda dolaşmaya başlayınca üzülmedim değil.

Ayrıca 2020 yılında 1.3 motor alınmaz söyleminden vazgeçmek gerekiyor. 1.3 litre denilen motor (aslında 1,301-1,600 ÖTV-MTV bareminde 1,332 cc hacimle) 160 PS - 260/270 Nm torka sahip. Aradaki 10 Nm fark da şanzıman değişiminde oluyor, neden bilmiyorum. 1.5 dCi motorun torku da 260 Nm ancak bu gücü çok kısa aralıkta veriyor ve beygir gücü olarak çok daha geride. Performans bakımından 1.3 DIG-T benzinli motor ezer geçer. Hatta benim aracımdaki 1.5 TSI yerine bu 1.3 DIG-T motorunu isterdim.

Elindeki paranın değerini bir şekilde korumayı başarıp geçecek sürede üstüne biraz daha ekleme yapabilirim dersen yeni neslini bekleyip 1.3 motorla almanı tavsiye ederim.

Bence Qashqai almayın. Net bütçe verebilirseniz daha iyi olur.

1.6 dizel qashqaim 130 beygir 1.3 benzinli model 160 beygir. Neden önermiyorsunuz?

1.3 şehir dışı çok yakar, bir de benzinli size çok paraya patlar, 160 beygir 1.3 motor öneriyorum. 1.3 olacaksa beygir 110 ve altı olmalı. Büyük motor suv araçlarda daha avantajlıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…