Merhaba arkadaşlar, Windows 11 kullanırken 250 Mbps aldığım bilgisayar Linux Mint ile 12 Mbps civarı gösteriyor. Uygun bir driver öneriniz var mı? Kurmayı bilmiyorum.
Bu eylemler olurken ve sonrasında kernel ne diyor öğrenmek için 15-20 saniye sonra günlüğe bakın ve bizimle de paylaşın.
Bash:
sudo dmesg
Böylece cihazınızda spesifik bir sorun bildiriliyorsa öğrenmiş oluruz.
Modemde QoS açıksa kapatın
QoS zamanlayıcısı aygıtta verimli kullanılamıyorsa performans sorunları yaşatır. Ev ağında pek de bir önemi olmadığından kapatabilirsiniz.
Kernel güncellemesi yapın
Kernel sürümünüzden sonra aygıt sürücünüze önemli bir güncelleme yapılmış. Kernel sürümünüzü güncelleyin. mintupdate kullanabilirsiniz veya mainline de kullanabilirsiniz.
Bu eylemler olurken ve sonrasında kernel ne diyor öğrenmek için 15-20 saniye sonra günlüğe bakın ve bizimle de paylaşın.
Bash:
sudo dmesg
Böylece cihazınızda spesifik bir sorun bildiriliyorsa öğrenmiş oluruz.
Modemde QoS açıksa kapatın
QoS zamanlayıcısı aygıtta verimli kullanılamıyorsa performans sorunları yaşatır. Ev ağında pek de bir önemi olmadığından kapatabilirsiniz.
Kernel güncellemesi yapın
Eki Görüntüle 1913499
Kernel sürümünüzden sonra aygıt sürücünüze önemli bir güncelleme yapılmış. Kernel sürümünüzü güncelleyin. mintupdate kullanabilirsiniz veya mainline de kullanabilirsiniz.
Hangisiyle çözdüğümü bilmiyorum ama aynı anda ikisini de uygulayınca sorunum çözüldü, şu an 140 civarı alıyorum (benim için yeterli). Hepinize bana ilk defa hızlı bir internetle Linux kullanma imkanı verdiğiniz için teşekkür ederim hocalarım. @Nizel G@Rona
Bilgisayarı kapatıp açınca yeniden başladı. @Nizel G@Rona hocalarım bir daha yardımcı olabilir misiniz?