Çözüldü QCY T13 ANC yüksek seviyede sesi kötü veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Byburtlu69

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar, T13 ANC sahibi olanlara bir sorum var. Ben kulaklığı 2 gün önce aldım ama ses seviyesinin son 3-4 kademesine gelince sesi kötü vermeye başlıyor. Müziği tizleştiriyor, sanki içten içe şarkıyı karıştırıyor. Almadan önce çok inceleme videosunu izledim kimse böyle bir şey dememiş. Bu normal mi? Sizde de aynı mı? Yoksa garantiye mi vermeliyim?

Çözüm
Tiz seslerin rahatsız edecek parlaklıkta olması sorununa sibilans da deniyor. Muhtemelen kulaklığınızda ayrıca bir sorun yoktur, firma tarafından bu şekilde "tune" edilmiştir. Genel tüketici için üretilen kulaklıklarda genelde "iyi ses hissi" vermesi için tiz ve bas seslere abanılır. Aliexpress'ten vs. bulabilirseniz kulaklığınıza uygun foam (köpük) kulaklık ucu edinmenizi öneririm. O rahatsız edici parlaklığı epey sönümleyecektir.
T13 ANC incelemesi yapan birisi bu durumu belirtmiş.

"The bass is strong, mid-bass focused, and provides a good experience for dance music and metal. The treble can be a bit sharp at higher volumes, but generally balances out the bass and isn't obnoxious. Despite a few shortcomings, compared to the competition, I am satisfied with the QCY T13 ANC."

Zaten kulaklığın ses frekansı ve ses profili de tiz ağırlıklı gözüküyor. Bu duruma yapabileceğin çözüm, kulaklığa ekolayzer ayarı çekmektir.

Yazılımda muhtemelen 31-64-125-250-500-1K-2K-4K-8K-16K şeklinde giden ekolayzer sekmesi vardır. Orada yer alan 4K ve 8K bölgesini 2-3 dB kadar düşürüp 31 ve 64 bölgesini de 1-2 dB arttırman durumunda kendin için daha iyi bir ses performansı alabilirsin diye düşünüyorum.

O kulaklığın tonlarca sorunu var. Bazende dip ses sorunu oluyor. Hakkın varsa iade et.
480 civarı. Başka kulaklık önerin var mı

31 ve (62) bölgesi var dediğin ayarları yaptım varsayılana göre sesi biraz boğdu ama idare edicem şimdilik

Son düzenleme:
31 ve (62) bölgesi var dediğin ayarları yaptım varsayılana göre sesi biraz boğdu ama idare edeceğim şimdilik.
O zaman 31 ve 62'yi stok halde tutup sadece 4K ve 8K'yi kısmayı dene.

Tizlik gitti ama varsayılanla arasında bariz canlılık farkı var sanki kulaklığın silikonunu elimle kapatıyormuşum gibi
Yazılımdan ayar yaptığın yerin SS'ini atabilir misin? Belki daha detaylı bir müdahale yapma imkanı vardır, kontrol edeyim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2023-11-15-00-27-08-742_com.qcymall.googleearphonesetup.jpg
    36,4 KB · Görüntüleme: 159
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…