QJ SRK 125R vs RKS SRK 125R vs TVS Raider 125

Çınar.gyrt

Hectopat
Katılım
18 Mart 2021
Mesajlar
151
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yakın zamanda A1 ehliyetle beraber bir motor almak istiyorum. İlk motorum olacak bu sebeple karar verebilmiş değilim. Raider alırsam yüksek ihtimal sıfır alırım ancak srk ve QJ ikinci el almam gerekecek. Özellikle okula, spora vb. yerlere giderken kullanacağım. Srk ve QJ gerçekten çok yakışıklı motorlar gönlümden geçen bu ancak şehir içi kullanımda ve ilk motor olarak hangisini almalıyım pek emin değilim.

Motorların kronikleri hakkında da bilgi sahibiyseniz beni aydınlatmanızı rica ediyorum.

Son olarak QJ veya srk alırsam arkaya çanta tarzı bir şey takmam doğru olur mu veya takılır mı? Ekipmanları içine koyup okula girmek daha mantıklı geldi.

Tavsiyelerini bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

RKS ile QJ de farklılıklar var alıyorsan QJ al srk yerine aynı fabrikadan çıkıyolar ama grenajlarda farklılıklar olduğu söyleniyor Raider kroniklerini yaşayan oluyor yaşamayan oluyor internette kronik yaşayan çok sorunsuz binende çok güzel motor aslında Raider fiyat performans ama bunlar yerine sana önerim NS125 2024 ve önceki kasalar 20..-2024 arası al derim 2025 kasada özellikleri bayağı kısdılar 2025KASA ns ile Raider aynı olmuş durumda ama eski kasa ns 125'lik arasında en iyilerinden RKS QJ yakışıklı evet ama piyasaları yavaş gerçekten problemlerini bilmiyorum o motorum.

Merak ettiğin sorular var ise sorabilirsin seve seve cevaplarım bildiğim kadarıyla.
 
Zaten QJ ile RKS aynı isim altında üretiliyor ancak isim gereği QJ daha kaliteli bir his uyandırıyor. Raider hint malı, piyasası diğer ikisine göre daha hızlı diye biliyorum ancak kronikleri var.
 
QJ'nin ekranından falan emin olamadım ama kesinlikle ABS olduğu için daha iyi gibi geldi bana. Sizin önerdiğiniz motora gelecek olursam tam olarak tavsiye etme nedeniniz nedir? Yani onu öne geçiren şey nedir? Biraz özelliklerine baktım ama öyle bir şey göremedim. Biraz açar mısınız?
Bir de piyasasının yavaş olması beni ne kadar sıkıntıya sokar?

Qj isim gereği değil emin değilim ama frenleride farklı diye biliyorum.
Evet, QJ ABS ile gelirken RKS CBS ile geliyor. Ayrıca QJ'in ekranını atari gibi buluyorlar RKS bu konuda önde.
 
Hocam qj çin malı piyasası yavaş gerçckten sen gelecekte motorunu satmak istesen elinde uzun süre kalır düşük fiyattan satarsın ama qj alınmicak bir motor değil seni soğutmiyim her türlü satarsın motoru onda problem yok biraz daha yavaş olur ama ns125 2024 kasası en sağlam bloklardan biridir piyasasıda vardır abs li ön arka gayet sağlam güzel motor qj çin malı 30bin km sonrası problem yaşayabilirsin belki daha erken belki daha sonra kroniklerini araştırmalısın motorun tam hakim değilim yalan yok qj sağlam motor kronik var yalan yok o motor gayet güzel motor aslında o motor hakkında acayip bir bilgiye sahip değilim ama qj motor güzel belki hiç bir problem yaşamazsın bu biraz önyargılı davranış olur ama ns bildiğimiz motor olduğundan dolayı öneriyordum.

Ama eğer ikinci el qj alaviliyorsan bence o zaman alabilirsin çünkü daha uyguna almış oluyorsun ustaya gösterim düşük km alabilirsin.

Hocam ben çok fazla yorum yapmiyayım yanlış yönlendirmek istemiyorum siz en iyisi araştırın alın bana güvenmeyin
 
Olur mu öyle şey hocam herkesin tecrübesinden bilgisinden yararlanmak lazım. Teşekkürler cevaplarınız için. Ben biraz daha düşüneyim en iyisi.

Bir de hocam CBR 125R modeline ne diyorsunuz? QJ ile yarışır mı?
 
Yarışır yarışmaz olurmu diyeceğim ama artık eskidi ama honda 2018 de bi model daha sunmuştu piyasaya cb125r dı galiba onada bakabilirsin ben sadece yanlış yönlendirmiyim maksadıyla demiştim motordan anlıyorum.Cb125r biraz çirkin ama.
 
Yarışır yarışmaz derken özellik kalite olarak, cb125r çok pahalı maalesef pek ikinci eli de yok galiba.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…