QoS ayarlı modem tavsiyesi

volkankuyum

Picopat
Daha fazla  
Merhaba, TurkNet 1 Gigabit internet kullanıyorum. İndirme ve yükleme gecikmesi 20'den aşağı düşmüyor. Modem arayüzünde QoS ayarlari yok, uygun fiyatlı bir modem tavsiye eder misiniz? İnternetime de uyumlu olsun. Ya da bu ayarlari bu modemle yapabileceğim bir yol var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:

1gbit internette QoS kullaman için minimum Intel N100 işlemcili bir mini PC routera ihtiyacın var nptmal router işlemcilerinin en iyisinde bile 500 Mbit hızda QoS yaparken zorlanıyor.

3 4 bin TL'ye yok mu F/P bir ürün.

3 4 bin TL'ye yok mu F/P bir ürün.

Maalesef yok çünkü olay işlemci de bitiyor eğer istersen 1 gbit portlu makineler var ama onlarda 930 Mbit'te takılırlar hızı aktarma sınırları yüzünden.

Mesela bu olabilir biraz hız kaybı yaşarsın üstte yazdığım gibi ama sana yeter Wi-Fi ile dağıtma işini de elinde Wi-Fi 6 bir modem ya da router varsa onunla çözersin yoksa ucuz bir router ya da mesh sistem alabilirsin.

Son düzenleme:
TurkNet var bende zaten hiz 910'u geçmiyor 20 metre Ethernet kablosu takili CAT6 ama bu Bufferbloat olayı canımı sıktı 20 25 ten aşağı düşmüyor internette görüyorum ayar yapıyorlar 1 2 ms oluyor benim modemde yokmuş QoS ayari.

Hocam 1gbit için onun çözümü bu attığım Dark mini PC router hocam ona OpenWrt kurup SQM ile istediğin sonucu alırsın yanına da attığım mesh sistemi alıp interneti dağıtırsın en ucuz tercih bu olur.

Peki sadece bu 2 bin TL olan ürünü alsam yeterli olmaz mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…