Qos İle Hız Sınırı Nasıl Ayarlanır?

TechnoNejatTR

Hectopat
Daha fazla  
Modemim VMG3312-B10B

Bu modemle QoS ayarı yapmak istiyorum. Kardeşim telefondan bağlanıyor ve bu benim pingimin artmasına yol açıyormuş. Ona daha az, kendime daha çok hız ve bant genişliği vermek istiyorum. Ama onun da videolarını sorunsuz izlemesini istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? Bir yardımcı olursanız sevinirim.

Videoları sorunsuz hangi çözünürlükte izleyecek? 480P'de izleyecekse hız kısıtlasanız bile ping sorunu yaşarsınız. 144P'de izlemesine ikna edebileceğinizi pek sanmıyorum. Onu da denedim hatta, telefondan biri 144P video izlerken ping 200-250 civarına çıktı. Tamam 1000'lere ulaşmıyor ama örneğin Haxball oynarken 250 ping işkencedir. Ben oyun oynayacağım zaman yeğenlerime videoları vs. kapatmalarını söylüyorum. Sadece WhatsApp falan kullanırlarsa sıkıntı olmuyor. Aradığınız cevap bu değil farkındayım ancak QoS'tan mucize etkisi beklemeyin.

İlave: Konu açmadan önce araştırmanızı tavsiye ederim.

Videoları sorunsuz hangi çözünürlükte izleyecek? 480P'de izleyecekse hız kısıtlasanız bile ping sorunu yaşarsınız. 144P'de izlemesine ikna edebileceğinizi pek sanmıyorum. Onu da denedim hatta, telefondan biri 144P video izlerken ping 200-250 civarına çıktı. Tamam 1000'lere ulaşmıyor ama örneğin Haxball oynarken 250 ping işkencedir. Ben oyun oynayacağım zaman yeğenlerime videoları vs. kapatmalarını söylüyorum. Sadece WhatsApp falan kullanırlarsa sıkıntı olmuyor. Aradığınız cevap bu değil farkındayım ancak QoS'tan mucize etkisi beklemeyin.

İlave: Konu açmadan önce araştırmanızı tavsiye ederim.
Ben bu konu hakkında birçok araştırma yaptım. O verdiğiniz konu bile yarım kalmış bir konu. Ondan kimsenin bir şey anlayacağını düşünmüyorum. En azından benim gibi orta düzey araştırmayı seven bir insan gibi. Cevabınız için teşekkür ediyorum :)

Konu kapanmıştır.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı