Keenetic ten asla şaşma. Hem VDSL hem de Router cihazları mevcut. Özellikleri çok iyi.Selam.
WD9970 modem de QoS açınca download hızı 35 Mbit'lere iniyor, içindeki donanım yetersizliğinden sanırım.
Er-X router almayı planlıyorum ancak yerine belki QoS'yi 100Mbit'e kadar yapabilen bir modem/router combosu alsam daha temiz olacak sanırım.
Var mı bir öneriniz? Bu Keenetic modemlerden bahsediyorlar ama TP-Link bir üst modeli de olabilir.
Fiberde nasıl kullandınız? Ana modem olarak kullanılıyor mu yoksa ana modemi köprü moduna mı aldınız?Keenetic ten asla şaşma. Hem VDSL hem de Router cihazları mevcut. Özellikleri çok iyi.
Ben önce Keenetic Hero DSL almıştım. Fibere geçince de kullanmaya devam ettim. Wifi Mesh sistemi kurmak için 1 ay kadar önce Keenetic Hopper aldım. Çok çok memnunum. Müşteri Hizmetleri desteği ve modem güncelleme konusunda da çok istikrarlılar.
Keneetic Hero DSL de WAN çıkışı da mevcut. Portları da 1 Gigabit i destekliyor. 500 Mbit lik paket kullanıyordum ama Wifi de tam performans almak için ana modem olarak yeni aldığım Hopper ı yaptım. Hero Dsl i de diğer odaya Cat-6 ( Kablosuz olarak da yapılabilir ama daha yüksek hızdan dolayı kablolu genişlettim)ile Menzil Genişletici moduna aldım. Hopper Wifi-6 kartı ile geliyor. Sadece 5 GHz bandından sinyal almak için modem ayarlarından ayarladım.Fiberde nasıl kullandınız? Ana modem olarak kullanılıyor mu yoksa ana modemi köprü moduna mı aldınız?
Süpermiş çok teşekkürler. Ben de ana modemden Mi Router’ıma kablo çekip sinyali genişlettim ancak ayrı bir wifi ağı açmak durumunda kaldım. Aynı ağ olması için sanırım mesh kurulum yapmam gerekiyor. Sizin yaptığınız yöntemde aynı ağ içinde wifi mesh olarak kullanılabiliyor mu?Keneetic Hero DSL de WAN çıkışı da mevcut. Portları da 1 Gigabit i destekliyor. 500 Mbit lik paket kullanıyordum ama Wifi de tam performans almak için ana modem olarak yeni aldığım Hopper ı yaptım. Hero Dsl i de diğer odaya Cat-6 ( Kablosuz olarak da yapılabilir ama daha yüksek hızdan dolayı kablolu genişlettim)ile Menzil Genişletici moduna aldım. Hopper Wifi-6 kartı ile geliyor. Sadece 5 GHz bandından sinyal almak için modem ayarlarından ayarladım.
Cep telefonlarımız hangi cihaza yakınsa evin içinde aynı Wifi ağı üzerinden bağlantı kopmadan ve değişmeden ve genellikle max. çekim ile minimum 200 M bit alıyorumKeenetic gerçekten çok iyi
Wifi ismi değişmiyor. Mesela Keenetic Mobil uygulamasından takip ediyorum bazen. Salonda Hopper gözükürken diğer odaya yaklaştığımda 1-2 saniye içinde Hero DSL diye gözüküyor ama modem arayüzünde gözüküyor. Yani Wifi ismi değişmiyor. Bağlantı anlık kopmuyor. Dediğim gibi daha yüksek hız alayım diye sadece geçişi 5 GHz olarak ayarladım.Süpermiş çok teşekkürler. Ben de ana modemden Mi Router’ıma kablo çekip sinyali genişlettim ancak ayrı bir wifi ağı açmak durumunda kaldım. Aynı ağ olması için sanırım mesh kurulum yapmam gerekiyor. Sizin yaptığınız yöntemde aynı ağ içinde wifi mesh olarak kullanılabiliyor mu?
Durum sandığım gibi çıktı, keenetic modem'de (aynı tplink Wd9970'te olduğu gibi...) "QoS" yani "trafik şekillendirme" açınca hızlar 40 mbps e düşüyor. İçindeki işlemci ancak 40 mb hızında QoS verebiliyor.Acaba donanım hızlandırıcıyı kapattığı için mi 75mbit lik vdsl i 40 mbit düşürmek durumunda kaldı=
Bende şu an Keenetic Hopper var. Paylaştığın videodaki gibi trafik ayarları yapmaya ihtiyaç duymuyorum.Durum sandığım gibi çıktı, keenetic modem'de (aynı tplink Wd9970'te olduğu gibi...) "QoS" yani "trafik şekillendirme" açınca hızlar 40 mbps e düşüyor. İçindeki işlemci ancak 40 mb hızında QoS verebiliyor.
Benim 50$ dolara aldığım wifisiz, modemsiz router (ER-X) ise 100mbit e kadar QoS yapabiliyor.
Efootball da, discord canlı yayını yaparak test ettim, sonuç gayet tatmin edici.
Ekonomik bir QoS edinmek isteyenlere tavsiyem, mevcut hali hazırda bulunan modem/router/wifi kombo ürününüzü, köprü moduna getirip , 100mbit QoS yapabilen bir router kullanmanız.
Sonuçlar harika!Bende şu an Keenetic Hopper var. Paylaştığın videodaki gibi trafik ayarları yapmaya ihtiyaç duymuyorum.
Modeme bağlı olan cihazlara istediğim down ve upload değerlerini istediğim gibi atayabiliyorum. Bufferbloat testlerinde de gayet güzel sonuçlar alıyorum
Eki Görüntüle 2201100
Eki Görüntüle 2201113
Eki Görüntüle 2201114
Bu da hiç bir ayar yapmadan yaptığım test sonucu
Eki Görüntüle 2201115