Sevgili arkadaşlar, 2 hafta önce bu kasayı aldım, @Recep Baltaş@Ali Güngör hocalarımızın paylaştığı içeriğe istinaden, fakat kasada 3 fan var. Kasanın üstünde ızgaralar boş oraya da 2 fan almak istiyorum. Anakart üzerinde yeterli pin bağlantım olup olmadığını nasıl anlayabilirim? RGB destekli fanlardan örneğin.
Diğer fan bağlantıları anakart üzerinden yapılıyor ise çoklayıcı kullanabilirsiniz ön fanlar RGB ise o fanların RGB kontrolcüsü kullanılabilir bu noktada kasa içerisinde bulunan mevcut fanlar ile aynı model almanız daha faydalı olacaktır.
Bu tarz kitler zaten kendi kontrolcüsü ile geliyor çoğu zaman, sizin attığınız örnek linkteki de dahil. Yalnız siz rgb ledlerin kasanızdaki mevcut fanla senkronize çalışmasını istiyorsanız; o konuda dikkat etmeniz gerek. Mevcut fanlar anakartın argb header'ına mı bağlı da asus aura ile kontrol ediyorsunuz? Yoksa hali hazırda ayrı bir kontrolcü mevcut mu kasanın içinde? Kontrolcü varsa boş slotu var mı?
Sorunuz güç vermek kısmıysa basit bir Y kablo ile birden çok fanı tek headera takabilirsiniz.
Sorunuz rgbleri eşlenik şekilde tüm fanların tek seferde kontrol etmekse işler değişir.
Bu tarz kitler zaten kendi kontrolcüsü ile geliyor çoğu zaman, sizin attığınız örnek linkteki de dahil. Yalnız siz RGB LED'lerin kasanızdaki mevcut fanla senkronize çalışmasını istiyorsanız; o konuda dikkat etmeniz gerek. Mevcut fanlar anakartın ARGB header'ına mı bağlı da ASUS Aura ile kontrol ediyorsunuz? Yoksa halihazırda ayrı bir kontrolcü mevcut mu kasanın içinde? Kontrolcü varsa boş slotu var mı?
Sorunuz güç vermek kısmıysa basit bir y kablo ile birden çok fanı tek headera takabilirsiniz.
Sorunuz RGB'leri eşlenik şekilde tüm fanların tek seferde kontrol etmekse işler değişir.
ARGB portu olarak söylemiş.
2 adet kasa fanı portu var ve biri dolu, sizin attığınız üründen de 2 fanı tek porta takmayı sağlayan bir kablo var diye biliyorum. Olmazsa Itopya'ya sorabilirsiniz.
ARGB portu olarak söylemiş.
2 adet kasa fanı portu var ve biri dolu, sizin attığınız üründen de 2 fanı tek porta takmayı sağlayan bir kablo var diye biliyorum. Olmazsa İtopya'ya sorabilirsiniz.
Hocam selamlar,
Adreslenebilir RGB portum boşmuş oraya bağlantı yapabilirim RGB'leri. Fan portum boş var aslında ama anakartın ortasında kablo çok çirkin olacak. O yüzden anakartın üstünde CPU_opt adında 4 pinli port var oraya bağlasam da olur mu?