QP Bilişim bozuk anakartın para iadesini yapmıyor

Savacugur

Centipat
Daha fazla  
www.qp.com.tr üzerinden 27.05.2021 tarihinde ASUS ROG STRIX B550F Wi-Fi model bir anakart satın aldım anakartım geldi fakat ön ses çıkış panelinde sorun olduğunu fark ettim ve 02.06.2021 tarihinde anakartı iade ettim ve kendilerine ürününüz sorunlu çıktığı için ben cayma hakkımı kullanmak istiyorum para iadesi almak istediğimi söyledim ve kendileri de bana garanti sürecini beklemem gerektiğini üründe dediğiniz gibi bir problem var ise para iademin yapılacağını söylediler 24.06.2021 tarihinde kendilerini tekrar aradım ve ürünümün garantiden geldiğini ürünün bahsettiğim şekilde bozuk olduğu ve onarıldığını söylediler ve bende kendilerine tamam para iademi istediğimi beyan ettim ve paramın 3 iş günü içerisinde yapılacağını söylediler 30.06.2021 tarihinde tekrar aradım kendilerini paramın hala iade edilmediğini söyledim kendilerine ve bana para iadesi yapılmayacaktır onarılan ürünün kargolanacağını söylediler ilk önce para iademin yapılacağını söyleyip ardından yapılmayacağını söylüyorlar sebebi ise aldığım ürün bozuk çıktığı için cayma hakkına girmiyormuş şaka gibi @Recep Baltaş Recep bey sizlerin bu sitenin reklamından dolayı bu siteden alışveriş yaptım lütfen yardımcı olur musunuz?

1 ay..

Arıza olduğunu söylemeyip direk 14 günlük cayma hakkı kapsamında iade edecektiniz, yanlış yapmışsınız. Ne yazık ki hukuk bu ülkede böyle işliyor. İşiniz THH'ye kalmış durumda.

Arıza olduğunu söylemeyip direk 14 günlük cayma hakkı kapsamında iade edecektiniz, yanlış yapmışsınız. Ne yazık ki hukuk bu ülkede böyle işliyor. İşiniz THH'ye kalmış durumda.
14 günün içinde gönderilirse Tüketici Hatası demeleri bile işlemiyor hocam o yüzden parasını iade etmesi şart.

Ayıplı/kusurlu mal sattıklar için iade almak zorundalar. Şikayet edin.

Yaşadığınız olayın çok benzeri başıma gelmişti. Ben de hepsiburada üzerinden anakart almıştım fakat anakartın BIOS'u işlemci ile uyumsuz olduğu için çalışmadı kutusunda uyumlu olduğu yazmasına rağmen. Ben de para iadesi isteyerek ürünü geri gönderdim, ürünün sorununun benden mi kaynaklı yoksa fabrika çıkışlı mı olduğunun tespitinin yapılması için servise gönderildiğini söylediler, standart prosedürmüş. Servisteki işlemlerden sonra anakart geri bana geldi para iadesi talep ettiğim halde, daha sonra satıcıyı aradığımda bu ürün serviste tamir edilmiş geri almıyoruz vs dediler aynı size olduğu gibi halbuki ben tamir istemedim iade istedim, satıcı kendi aklınca kurnazlık yapıp ürünü kontrol için servise gönderiyoruz ayağına tamire gönderip bizi keklemeye çalışıyor. Sonuç; tüketici haklarına başvurdum 4 ay sonra kazandım ve para iadesi yapıldı.

14 günün içinde gönderilirse Tüketici Hatası demeleri bile işlemiyor hocam o yüzden parasını iade etmesi şart.

Normal şartlarda öyle, evet. Ama burası Türkiye, burada herkes kafasına göre kural koyuyor. THH'ye başvurursa kesinlikle haklı çıkacak. Ancak bu tarz işlerle uğraşmamak adına arızalı olsa bile söylemeyip direk 14 günlük cayma hakkı kullanma taraftarıyım. Zaten ön ses çıkış panelindeymiş sorun, haricinde anakart düzgün çalışıyormuş. Paranızı bu ülkede en çabuk bu şekilde kurtarabilirsiniz ne yazık ki.

Arıza olduğunu söylemeyip direk 14 günlük cayma hakkı kapsamında iade edecektiniz, yanlış yapmışsınız. Ne yazık ki hukuk bu ülkede böyle işliyor. İşiniz THH'ye kalmış dur
arkadaşlar 14 günlük cayma hakkını kullanın demişsiniz bu seferde ürünü açtığım için kabul etmeyeceklerdi şimdi benim anlamadığım olay para iadem nasıl olurda yapılmaz ürün bozuk çıkıyor ve para iadem yapılmıyor zorla onarılan ürünü yollamaya çalışıyorlar @Recep Baltaş tanıyan eden varsa bu konu hakkında kendilerine bildirilirmi lütfen
tüketici haklarına başvursam haklı olacağımı biliyorum ama en az 3 ay bekletirler yokmu başka bir çaresi arkadaşlar

Öyle bir dünya yok. Eğer kutusunu parçalamadıysanız, koruyucu bantlarına kadar açtığınız gibi kutuya koyarsanız iade almak zorundalar. İmzaladığınız sözleşmede bu açık açık yazıyor. Bazı sarf malzeme ürünleri hariç monitör, anakart v.b. donanımları sebep belirtmeksizin iade etme hakkınız var.

Arızalı olduğunu söylediğiniz için adamlara bahane olmuş sadece. Onlar da bunu kendi lehine kullanmışlar.

1 ay derken anlayamadım
şimdi ne yapabilirm yardımcı olurmusunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…