Uzun ve kara kara düşünmeler sonucunda 7000-8000₺ bütçeyle (biraz da üzerine çıkacağım galiba)
QP Super sistemini almaya karar verdim. Şimdi hepsi için ayrı ayrı konu açmak istemediğimden tek başlık altında sormak istediğim sorularım var, bilgili arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. Öncelikle karışıklık olmasın diye şunları belirteyim;
Not 1: Sisteme mümkünse aldıktan sonra bir daha yükseltme yapmayı düşünmüyor ve uzun süreli (en az 4-5 yıl) kullanmak istiyorum.
Not 2: Sistemi oyun için kullanacağım. Şimdi merak ettiğim konular hakkında;
1) Sistemde MSI B450M-A PRO Max anakart bulunmakta, bu sistem için bu anakart yeterli mi? Eğer yeterli değilse 328₺ fark vererek B450-A PRO Max modeline yükseltmeye değer mi? (Bunu yaparsam bütçeyi zorlamış oluyorum)
2) Sistemdeki SSD Adata SU630 480GB modelinde kronik sorun var diyorlar. Uzun süreli kullanmak istediğimden kafam rahat olsun diye SSD'yi değiştirmek istiyorum.
220₺ farkla Samsung 860 EVO 500GB modeli ile 290₺ farkla
XPG SX8200 PRO NVMe M.2 SSD arasında kaldım. XPG, Samsung'dan hız anlamında birkaç kat daha hızlı. Hangisini seçmeliyim sizce? Oyun için kullanacağım ve yükseltme ya da parça değişimi ile uğraşmak istemiyorum bir daha.
3) Sistemde
Thermaltake Versa J24 RGB Edition kasa var. Bu kasanın hava akımı ve güç kaynağı iyi midir? Ve şayet varsa iyi ve işimi görecek seviyede J24'den daha ucuza Qp'nin sitesi üzerinden başka kasa ve güç kaynağı önerebilir misiniz? (RGB çok da fark etmez)
4) RAM'ler 3000 MHz, 60₺ farkla 3200 MHz'e çıkartmaya değer mi?
5) Sistemi temiz kullanırsam (her ne kadar daha önce masaüstü kullanmamış olsam da bir şekilde öğrenip buna çalışacağım) bu sistem beni en az 4-5 sene rahat götürür mü? Yani tabii net bilinmez ama bir 4-5 sene sonra oyunları tahmini medium/highda sabit 60 FPS oynatır mı? Yardımcı olacaklara teşekkürler.