Qt creator - kit seçimi nasıl olmalı?

G3njoY

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba dünya!

Qt creator kullanarak arayüz oluşturmaya başlamak istiyorum. Açık kaynak sürümü indirdim, qt hesabı açtım ve indirmeleri tamamladım. Birkaç örnek proje çalıştırdım ve herhangi bir sorun yaşamadım. Ayrıca çok güzel olduklarını belirtmek isterim

Kendi projemi oluşturmak istedim ve "New" tuşunu tıklatarak başladım. Konum, Build System (qmake), detaylar gibi şeyleri hallettikten sonra "kits" kısmına geldim. Tek kit olarak "desktop", yani masaüstü var ancak tıklatamıyorum. Bu sekmede yapabildiğim tek şey "desktop" kitini manage etmek.

Manage kısmına bastım ve yeni bir kit oluşturdum. Adını "Windows" koydum. "FILE_SYSTEM name" kısmını bilmediğim için boş bıraktım. "device type" kısmını da "Windows runtime (local)" yaptım. Device kısmında zaten tek seçenek var. "derleyici" kısmına gelince C dili için clang derleyicisi vardı, onu seçtim. Ancak C++ için "<no compiler>" seçeneği var ve başka bir şey yok. Manage kısmını kurcaladım ancak bir şey değişmedi. "debugger" için seçebileceğim 2 tane şık vardı. X64 olanı, yani 64 bit sistemler için olanı seçtim. "qt version" kısmı var ve burada hiçbir seçenek yok. Muhtemelen sıkıntı buradan kaynaklı. Code: Blocks editöründe QT5 kullanabilmem için QT5 SDK'sına ihtiyacım vardı ve internete "download QT5 SDK" yazınca qt creator çıkmıştı ve ben de otomatik olarak bunu indirdim. Tabii sazan gibi atlamadım, code: Blocks'un forumlarına baktım. Onlar da benim yaptığımı öneriyorlardı.
Ben neyi yanlış yaptım? Veya atladığım bir yer mi var?

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Desktop seçeneği çıktığına göre masaüstü uygulaması geliştirmek için gereken derleyiciye sahipsiniz demektir. Mutlaka fark ederdiniz ancak Desktop yazısının yanında bir tickbox bulunması gerekiyor. Eğer bulunuyorsa işraretleyip devam edebilirsiniz. Kit Selection ekranını paylaşırsanız daha sağlıklı olabilir.

Not: C++ için konuşuyorum. Python hiç kullanmadım.

Mutlaka fark ederdiniz ancak Desktop yazısının yanında bir tickbox bulunması gerekiyor. Eğer bulunuyorsa işraretleyip devam edebilirsiniz.
Sorun da tam olarak burada zaten, şu sözlerle ifade etmeye çalışmıştım :
Tek kit olarak "desktop", yani masaüstü var ancak tıklatamıyorum. Bu sekmede yapabildiğim tek şey "desktop" kitini manage etmek.
---
Not: C++ için konuşuyorum. Python hiç kullanmadım.
Derleyicilerden vs. bahsettim. Hatta direkt programlama dilinin adını verdim. Bu nota gerek yoktu ama yine de teşekkür ederim

Ayrıca, Python kullanan kişiler Qt Creator değil Qt Designer kullanıyor. En azından gördüğüm insanlar...

İlginç geldiği için emin olmalıydım. Örnekleri nasıl derlediniz? Bir örnek açtığınız zaman, sizden hangi kiti kullanacağınızı seçmenizi ister. Halen nasıl bir problem yaşadığınızı göremediğim için kurulum sırasında birşeylerin yanlış gittiğini varsayıyorum. Eğer problem olmayacaksa tekrar kurulum yapın. 5.15.x indirmenizi öneririm. 6.1 de problem yaşıyorum bende ama bu problem modülleri görmediği için var. Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda sözlü olarak yardımcı olamam.

Örnek Kurulum

Pekala, temiz bir kaldırma işleminden sonra tekrar kurulum yapacağım. Kurulum için referans alabileceğim herhangi bir kaynak var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…