Quad 9650 ve ATI R7 250 için DDR3 anakart tavsiyesi

bygasol

Hectopat
Daha fazla  
Anakartımda kondansatör patladı. DDR3 destekli bir anakarta geçmek istiyorum. Aynı zamanda RAM'i 8 yapmarım en iyi performansı nasıl bir kartla alırım? Teşekkürler.

Sistem.
İşlemci Quad 9650.
Ekran kartı ATI R7 250 2 GB 128 bit.
Power 650 watt.

MSI G41 P33 Combo da bakabilirsiniz. 2X4 GB DDR3 RAM desteği var. Quad desteği de var.

En iyi seçenek P43 ES3G veya P5P41T LE gibi anakartlar olacaktır. Tabii düz G41'ler de işinizi görür. Fakat P43 ES3G gibi birkaç anakartın daha DDR3 16 GB RAM desteği var.

En iyi seçenek P43 ES3g veya p5P41t le gibi anakartlar olacaktır. Tabii düz G41'ler de işinizi görür. Fakat P43 ES3g gibi birkaç anakartın daha DDR3 16 GB RAM desteği var.

P5G41 t m LX ASUS'un bu anakartını buldum 200 TL dedi almışken hard disk yerine de SATA SSD takmak istiyorum neye dikkat etmem lazım SATA 3.0 desteği önemli mi?

SATA SSD takabilirsiniz. Fakat SATA 2 desteği olduğu için daha yavaş çalışır. 300 MB/s civarında hız alabilirsiniz.

Hayır hocam. 775 pin anakartlarda SATA 3 desteği yok.

Hayır hocam. 775 pin anakartlarda SATA 3 desteği yok.

Teşekkürler. Peki yukarıda belirttiğim anakarta uygun DDR3 8 GB RAM alacağım alırken bu RAM'lerin hız olayında neye dikkat etmem lazım?
Eski anakartım P31 s3g yazmayı unutmuşum Quad işlemcim G41 set anakartla daha uyumlu çalışır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
P5G41 t m LX ASUS'un bu anakartını buldum 200 TL dedi almışken hard disk yerine de SATA SSD takmak istiyorum neye dikkat etmem lazım SATA 3.0 desteği önemli mi?

Hayır o anakart G41 yonga setinin DDR3 versiyonlarından, ben P5QPL-AM diye yazdım. Aslında bu şartlarda o anakart için güzel fiyat ama size ekstradan DDR3 RAM parası çıkartır. O anakarta geçmek isterseniz de Kingston KVR1333D2N9/4GB alabilirsiniz iki tane.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı