Quad Core 2 Q9550 ekran kartı önerisi

xsanchez

Centipat
Merhaba arkadaslar. Forumu uzun zamandır takip ediyorum.coK bilgili seyler paylasıyorsunuz.

Ben gecen gün yeni ekran kartı aldım. Sistemim eski bir sistem. Yavas yavas sistemi yeniliyorum ilk olarak Power suply yeniledim 600W +80 Plus.
R9 280X toxic 3GB 384 Bit ekran kartı
Quad Core 2 Q9550 işlemci kullanıyorum.
Ekran kartını taktıgımda kasa calısıyor ama görüntü vermiyor fanları calısıyor. Acaba bu neden olabilir.
Ekran kartım 2.ci el aldım güc kablolarında benim 8+6.kartın girişleri 8+8 2 pin boşta kalıyor acaba bundan dolayı mı acılmıyor? Cevaplarınız için simdiden tesekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartınız nedir? PCI Express sürüm uyuşmazlığı yaşanıyor olabilir. BIOS güncellemesi işe yarayabilir.
Anakart PCI 1.1 ise taktığın kart fazla gelmiş demektir.
Soketlerin yerini değiştirerek boş iki pini diğer tarafa almayı deneyebilirsin.
Görüntü verebilmesi gerekir 6+6 ile çalışan 8+8 kartlar vardı.

Anakart Gigabyte GA-P43-ES3G
Biosu dediğiniz gibi güncelledim.eski ekran kartım hd6870 6+6 pin girişleri var. Yeni kartım 8+8.az önce kablo aldım geldim denedim. Pc acılısta tık tık diye sesler cıkarttı işlemci fanı yavas döndü biraz bekleyince 1 bip sesi cıkıp fan normal bir sekilde calısmaya devam ediyor ama görüntüyü vermiyor. Aldıgım kabloda bu sekil baglantıyı mı yanlıs yapıyom acaba.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

video yükledim bakabilrsiniz

Dosya Ekleri

• IMG_20200123_124641.jpg
    IMG_20200123_124641.jpg
    571,9 KB · Görüntüleme: 37
  • 15797728652498000993825342859682.jpg
    15797728652498000993825342859682.jpg
    491,1 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleme:
Aç kapa anlarında kalibre yapmaya çalışıyor RAM ler ardışık takılı gözüküyor büyük ihtimal onları çalıştırmak için uygun ayarları bulmaya çalışıyor.
Soğtuculu ramler arasına 1 soğutucusuz gelecek şekilde takmayı dene.
Yuvalar A1 B1 A2 B2 şeklinde olsa gerek kitapçıkta yazar tam olarak.
Benzer bellekler aynı gurupta olmalı. Sadece iki modülü bir boşluk ile görüntü almak üzere test edebilirsin.
Dönüştürücüler doğru gözüküyor sorun olmasa gerek. Elinde mıknatıs varsa görsellerdeki kablolara tutabilirsin. Sahte kablo ise mıknatısa yapışma eğilimi gösterirler.

Malesef dediğinizi yaptım aynı.farklı farklı tek ramlede denedim olmadı.ama ramle alakalı olabilir mi? Eski ekran kartımı taktıgımda calısıyor ramlerin dizilimi bu sekildeyken.

Bip sesine bakarsak VGA sorunu olduğunu vurguluyor. Grafik kartında bir sorun olabilir. Üzerinde UEFI-Lagacy bios geçiş anahtarı görüyorsan deneyebilirsin. Etikete yakından baktığında OC (UEFI) gibi yazacaktır.
Mümkünse başka bir sistemde kartın sorunsuz olduğundan emin olman gerekiyor. Sen satın almadan önce reflowing gibi işlemlere maruz kalmış olabilir.
Burada farklı vga ROM lar ile uğraşmışlar.

ekrankartını çıkarıp vga kablosunu anakarta bağlayıp dene yine olmaz ise ramleri çıkar silgi ile sil altın yelerini geri tak dene. yine mi olmadı ramlerden sadece 1 tanesini takılı bırak işlemci fanını çıkar işlemcinin altındaki eltin yerlerini sil tak çalıştır. yine mi olmadı fantı takma işlemcinin pc yi çalıştır işlemcinin üstüne abanabildiğin kadar aban anakartı kımıcak şekilde.yine olmadı ise. psu yu başka psu tak birde öyle dene. yine mi olmadı kasadan herşeyi sök elektrik olmayan yere anakartı diz (mesela halının üstü) sadece sistem için gerekli olan şeyleri anakarta tak. start ver yine olmazsa pc ciye götür anakartı kısadevre olabilir. anakartı birşey zorluyor açmasına.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı