Quad Core Q8400 ve Xeon E5450 arasındaki fark

Erenırmak

Hectopat
Yer
Samsun
Daha fazla  
Hızlıca uygun bütçeli bir sistem toplamam gerekli. Xeon alırsam 80 TL'ye Aliexpress'ten 1.5 ay beklemem gerekecek ama elden 130 TL'ye veren var. Ben de 80 TL'ye Quad Core Q8400 almayı düşünüyorum aralarında büyük bir performans farkı var mıdır?

Dağlar kadar fark yok ancak uygun bütçeli sistem toplayacaksanız x3440-3470 1156 Anakart'lı sistem toplamanızı öneririm belirttiğiniz işlemcilere kıyasla. Dandik olmayan bir anakart ile 3.8GHz yaparak çok verimli şekilde kullanabilirsiniz. (Ortalama 400 TL'e patlar işlemci+anakart)

Dağlar kadar fark yok ancak uygun bütçeli sistem toplayacaksanız x3440-3470 1156 Anakart'lı sistem toplamanızı öneririm belirttiğiniz işlemcilere kıyasla. Dandik olmayan bir anakart ile 3.8GHz yaparak çok verimli şekilde kullanabilirsiniz. (Ortalama 400 TL'e patlar işlemci+anakart)
Doğru söylüyorsunuz ama ben aceleyle ddr3 775 pinlik bir anakart almışım hatta ettim sanırım çok acele oldu çünkü 775 pin için öneriniz olursa sevinirim.
Elbette fark var. Xeon işlemci daha performanslı. Xeon işlemcinin önbelleği 12MB Quad Core ise 4MB.
Doğru ama Q8400 biraz daha teknolojisi iyi Xeon a göre mesela herhangi bir fps oyununda kaç fps fark eder

Doğru söylüyorsunuz ama ben aceleyle ddr3 775 pinlik bir anakart almışım hatta ettim sanırım çok acele oldu çünkü 775 pin için öneriniz olursa sevinirim.

Doğru ama Q8400 biraz daha teknolojisi iyi Xeon a göre mesela herhangi bir fps oyununda kaç fps fark eder
Eski konulara baktım sanırım en güçlü LGA775 işlemcisi bu.
Çok bilgim yok 775 lerle ilgili yardımcı olamayacağım.

Çok bilgim yok 775 lerle ilgili yardımcı olamayacağım.
Canınız sağolsun
Her anakartla da öyle O.C yapılmaz. O yüzden Q8400'ü al geç frekansını BIOS'dan 3.1'e getirirsin.
Çok haklısınız Q8400 e rahatlıkla O.C yapılabilir.En mantıklısı o şuan

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı