Hızlıca uygun bütçeli bir sistem toplamam gerekli. Xeon alırsam 80 TL'ye Aliexpress'ten 1.5 ay beklemem gerekecek ama elden 130 TL'ye veren var. Ben de 80 TL'ye Quad Core Q8400 almayı düşünüyorum aralarında büyük bir performans farkı var mıdır?
Doğru söylüyorsunuz ama ben aceleyle ddr3 775 pinlik bir anakart almışım hatta ettim sanırım çok acele oldu çünkü 775 pin için öneriniz olursa sevinirim.Dağlar kadar fark yok ancak uygun bütçeli sistem toplayacaksanız x3440-3470 1156 Anakart'lı sistem toplamanızı öneririm belirttiğiniz işlemcilere kıyasla. Dandik olmayan bir anakart ile 3.8GHz yaparak çok verimli şekilde kullanabilirsiniz. (Ortalama 400 TL'e patlar işlemci+anakart)
Doğru ama Q8400 biraz daha teknolojisi iyi Xeon a göre mesela herhangi bir fps oyununda kaç fps fark ederElbette fark var. Xeon işlemci daha performanslı. Xeon işlemcinin önbelleği 12MB Quad Core ise 4MB.
Eski konulara baktım sanırım en güçlü LGA775 işlemcisi bu.Doğru söylüyorsunuz ama ben aceleyle ddr3 775 pinlik bir anakart almışım hatta ettim sanırım çok acele oldu çünkü 775 pin için öneriniz olursa sevinirim.
Doğru ama Q8400 biraz daha teknolojisi iyi Xeon a göre mesela herhangi bir fps oyununda kaç fps fark eder
Çok bilgim yok 775 lerle ilgili yardımcı olamayacağım.Eski konulara baktım sanırım en güçlü LGA775 işlemcisi bu.
![]()
Ürün Teknik Özellikleri
özellikler, ürün teknik özellikleri, fiyatlandırma, uyumluluk, tasarım belgeleri, sipariş kodları, spec kodları ve diğer bilgileri içeren hızlı başvuru kılavuzu.ark.intel.com
Canınız sağolsunEski konulara baktım sanırım en güçlü LGA775 işlemcisi bu.
![]()
Ürün Teknik Özellikleri
özellikler, ürün teknik özellikleri, fiyatlandırma, uyumluluk, tasarım belgeleri, sipariş kodları, spec kodları ve diğer bilgileri içeren hızlı başvuru kılavuzu.ark.intel.com
Çok bilgim yok 775 lerle ilgili yardımcı olamayacağım.
Çok haklısınız Q8400 e rahatlıkla O.C yapılabilir.En mantıklısı o şuanHer anakartla da öyle O.C yapılmaz. O yüzden Q8400'ü al geç frekansını BIOS'dan 3.1'e getirirsin.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.