Quad Q6600 sisteme RAM takviyesi yapılmalı mı?

Karvanista

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar, elimde MS-7357 anakart ve 2 Quad Q6600 işlemci var. Bildiğiniz gibi anakartın 4 tane RAM slotu var ve benim sistemimde 4 tane DDR2 1GB RAM var. Bunun 2 tanesini 2 GB DDR2 ile değiştirsem yani RAM'i 6 GB yapsam performans artışı olur mu? Dual channel muhabbeti olur mu yani? Üstüne bir Windows 10 kurulur mu?

Faydası olur fakat tam olarak Dual Channel olmaz. Sistemde SSD varsa Windows 10 kurabilirsiniz. Yoksa 8.1 derim. 4 adet aynı olarak 2 GB RAM takarsanız Dual Channel olur.

Dualchannel olsa ne olur olmasa ne olur frekansı 667-800 arası zaten. Bende de 4 slot var
P5K-SE 3X2:6GB RAM takılı 2x2 2x3 denedim çok performans artışı yok. Benim CPU da Q6600 bu arada. 4 tane 2 yap diyeceğim de çok fazla performans artışı bekleme. RAM tıkanıyordur lazımdır okey yapabilirsin de frekans çok fark ettirmez DDR2'de.

RAM kapasitesinin artması sistemin işleyişini rahatlatır fakat @Yener K. hocamın da dediği gibi tam olarak Dual çalışmazlar. Windows 10 kurabilirsiniz normalde fakat hantal gelebilir size, o yüzden SSD'ye geçtikten sonra Windows 10 kurmanızı öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı