Quad Q8300 sisteme GT 1030 alınır mı?

Merhaba, ekran kartım bozulduğu için yeni bir tane alıcağım. GT 1030 almayı düşünüyordum ama böyle bir sistem için fazla iyi olduğunu düşündüm. Fazla anlamam bu işlerden. Gerçekten bu işlerden anlayan kişiler yardımcı olabilir mi ? GTX 750- RX 440 Önereneler de oldu. Güç kaynağım düşük olduğu için az harcayan bir ekran kartı almam gerekiyor. GT 1030'da bu isteğimi sağlıyor.

Intel Core 2 Quad Q8300
Gigabyte GA-G41MT-ES2L
Kingston 6 GB RAM 1333 MHz
Poem FPS-G35F8 350W

Evet ne düşünüyorsunuz ?

Hocam, emin misiniz? Bu işlerden anliyor musunuz? CS:GO falan oynuyorum. Birisi bana bu işlemci ile oynuyamazsın dedi. 'seni kısıtlar" gibi şeyler söyledi. Doğru mu söylemiş sizce? CS'de en düşük ayarlarda 60 FPS almak benim için çok yeterli. Böyle bir şey imkansız mı?

Q8300 eski bir işlemci GT 1030 ile zaman zaman darboğaz yapabilir ama alınabilecek en mantıklı kartlardan biri GT 1030.
CS'de 60 FPS verir.

Hocam darboğazdan ne kadar fark eder bilmiyorum ama ben CS:GO'da i5 3470 ve GT 1030 ile ultra ayarlarda 60 üzeri alıyorum.

Hocam darboğazdan ne kadar fark eder bilmiyorum ama ben CS:GO'da i5 3470 ve GT 1030 ile ultra ayarlarda 60 üzeri alıyorum.
Mesajınız için teşekkür ederim. Bu işleri tam bilmem ama i5 işlemci iyi bir işlemci değil mi ? Benim işlemcim çok kötü bir işlemci. Oyunları yüksek ayarlarda oynamak gibi bir istediğim yok. Don't Starve Togethar, CS:GO, Rocket League, ETS 2 gibi oyunları oynamak istiyorum sadece. Darboğazın ne olduğu hakkında bir bilginiz var mı ?

Mesajınız için teşekkür ederim. Bu işleri tam bilmem ama i5 işlemci iyi bir işlemci değil mi ? Benim işlemcim çok kötü bir işlemci. Oyunları yüksek ayarlarda oynamak gibi bir istediğim yok. Don't Starve Togethar, CS:GO, Rocket League, ETS 2 gibi oyunları oynamak istiyorum sadece. Darboğazın ne olduğu hakkında bir bilginiz var mı ?
Haklısınız hocam biraz fark var arada. Ama istediğiniz oyunları rahatça oynatacağını düşünüyorum. Darboğaz hakkında aman aman fazla bilgim yok ama işlemcin düşük olup ekran kartın yüksek olunca, işlemcinin kullanım oranı daha çok artıp ekran kartından tam verim alamıyorsun. Yani işlemcini %100 kullanıp ekran kartını %60 kullanıyorsun gibi bir şey oluyor sanırım. Yüksek ayarda oynamak gibi bir takıntınız da yoksa saydığınız oyunları rahat oynayabilirsiniz diye düşünüyorum. Quad serisiyle ilgili pek bilgim yok çünkü yanlış bilgi vermeyeyim. ETS 2 hariç diğer saydığınız oyunları denedim ve hepsinde max ayarlar 60 FPS+ almıştım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı