Herkese Merhaba,
ASUSTeK COMPUTER INC. A68HM-K (FM2+ ) anakartımda bulunan AMD A10-7890K APU'mun ATI AMD Radeon R7 Graphics (ASUStek Computer Inc) grafik işlemcisiyle GTA 5'i modlu halde 1080P düşük ayarlarda rahatça oynuyordum. Daha iyi olsun diye izlediğim videolardan da esinlenerek, dual grafikten yararlanmak üzere Quadro Radeon R7 250 2GB DDR5 aldım, boarddaki ayarları yine videolardan öğrendiğim şekilde yaptım. Ancak ATI'nin hiçbir yazılımında (crimson, catalyst, adrenali) "Dual graffic (ya da crossfire)" aktive etme bölümü göremedim. Ekran kartı APU ile birlikte ikinci kart olarak görünüyor, hangisini öncelediğime bağlı olarak biri aktif olup çalışıyor ancak ikinci kart daima pasif kalıyor. Ayrıca Quadro kartı tek başına veya birinci kart olarak kullandığımda GTA 5 story yüklemesinin sonuna doğru ERR_GFX_D3D_INIT hatası veriyor ve sistemi mavi ekrana düşürmeye varan büyük çaplı çökmelere sebep oluyor. Kimi zaman ekran kararıyor ve reset atmadan düzelmiyor. Aynı anda ATI programı da çöküyor. Quadro ile bir kere bile GTA 5 çalıştıramadım. Ancak kart takılı olsa da APU'yu birincil kart yaptığımda oyun hiçbir şey olmamış gibi çalışıyor. APU'nun yongasının R7 250 ayarında olduğunu biliyorum. Onun için tam performans almak üzere daha ucuz olan R7 240 DDR3 2GB yerine R7 250 DDR5 2GB aldım.Günlerdir bulabildiğim her videoyu izledim, defalarca sürücüleri ve ATI programlarını kaldırıp sıfırdan kurdum ancak "Radeon ek ayarlar" seçeneği bile aktif olmadı. Bu olayda yanlış giden şeyin ne olduğunu, dolayısıyla kart ve APU'yu dual grafik özelliğini kullanarak birlikte kullanabilmek için ne yapmam gerektiğini bilen birisi açıklayabilir mi acaba? Teşekkür ederim.