Qualcomm Atheros AR956x Wi-Fi Düzgün Çalışmıyor

voodoochild1

Decapat
Asus X541UJ laptop kullanmaktayım içinde Qualcomm Atheros AR956x Wi-Fi adaptörü var yaklaşık 1 sene boyunca sorunsuz kullandım fakat son 3, 4 aydır hep aynı sıkıntı yaşamaktayım.
Öncelikle Wi-Fi bazen görünmüyor ve Wi-Fi'den internete bağlansa bile 5 dk sonra internet gidiyor ve PC çöküyor bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı hatası veriyor. Olası bütün çözümleri denedim defalarca format attım, driverı sitesinden güncelledim falan hiç bir şey değişmedi. Sorun hala devam etmekte. Sorun neden oluyor ve çözümü nedir yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
AR9485 model ağ kartı kullanan birisi olarak bu sorunların benzerini bir sürücü ile yaşamıştım. Asus sitesinden indirdiğin sürücüleri kaldır ve şunu kur. "setup.exe" ile kuracağını biliyorsundur ama yine de söylemiş olayım. :) Aygıt yöneticisi ile kurarsan mavi ekran alırsın.

WLAN_QualcommAtheros_Win10_64_VER1003456.zip

Sorun çözülürse bilgilendir.

AR9485 model ağ kartı kullanan birisi olarak bu sorunların benzerini bir sürücü ile yaşamıştım. Asus sitesinden indirdiğin sürücüleri kaldır ve şunu kur. "setup.exe" ile kuracağını biliyorsundur ama yine de söylemiş olayım. :) Aygıt yöneticisi ile kurarsan mavi ekran alırsın.

İndirdim fakat yükleyemiyorum aygıt takılı değil hatası veriyor çünkü wifi komple kayboldu driver aygıt yöneticisinde çıkmıyor arada böyle wifi kayboluyor sonra tekrar geliyor geldiği zaman bağlandığımda da bilgisayar da kasmalar başlıyor ve 5 dk içinde bilgisayarınız bir sorunla karşılaştı mavi ekranı verip resetleniyor. Wifi gözüktüğü zaman tekrar deneyeceğim sonrasında sizi bilgilendiririm olup olmadığına dair. Teşekkürler

Aygıt takılı değil hatası veriyorsa sorun donanımsaldır. Garnatiniz varsa yollayın. Garantiniz dolduysa bilgisayarı söküp kart yuvasına bir bakın. Kart yuvasından oynamış veya kırılmış olabilir.
Bazen görüyor bazen görmüyor dengesiz bir şekilde çalışıyor bilgisayarı ise hiç oynatmıyorum hep sabit duruyor son olarak ona bakacağım daha sonra şimdi wifiyi gördüğü zaman bana attığınız yazılımı deneyeceğim önce
Göndermiş olduğunuz yazılımı kurdum hiç bir şey değişmedi hatta wifi gözüküyordu yazılımı kurunca tekrar kayboldu ve yine yüklerken aygıt takılı değil hatası verdi son olarak sabah bilgisayarı açıp wifi kartına bakacağım
Sorunu buldum wifi kartindanmis 15 liraya wifi kartini degistirdim broadcom taktilar o da eski son surumu 2013 yilindan kalma. Bu sefer wifi goruyor baglaniyor cokmuyor ama internet hizi asiri yavas telefonda rahat rahat akarken internette bilgisayarda sac yoldurur derecede yavas.

Son düzenleme:

işe yaradı gibi. twitch yayını izlerken sürekli takılıyor. Televizyondan 4k yayını donmadan izliyorum telefondan 33mbit hız alıyorum pc biraz uzak ama 15-20-25 mbit arası hız alıyorum. Yeterli olması lazım ama bu adaptör çok kötü galiba.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı