Qualcomm Atheros QCA9377 Wireless internete bağlanma sorunu

ege_12

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle konu daha önce farklı bir biçimde açılmış ancak aynı problemin olmadığını belirtmek isterim.
Yeni aldığım dizüstü bilgisayarımda Windows 10 kurulumunu yaptım. 3 gündür her şey normalken bir anda durduk yere bu problemle karşılaşıyorum. Problemin açıklaması aşağıdaki gibidir:

Dizüstü bilgisayarımı şarjdan çıkardığımda Wi-Fi açık ve bağlı görünse de web tarayıcım internete erişemiyor. Aldığım hata "Uzaktan aygıt veya kaynak bağlantıyı kabul etmeyecek." hatasıdır. Bilgisayarımı bir ethernet kablosu ile internete bağlamak istediğimde yine internete bağlı gözüküyor ancak web tarayıcısından internete erişemiyorum. Bütün bunları bilgisayar şarjda değilken yaptıktan sonra tekrar şarj kablosunu bağladığımda problem çözülmüyor, bilgisayarımı baştan başlatmak zorunda kalıyorum. Ancak öyle düzeliyor.

Başvurduğum çözüm yolları:

1. Recep Baltaş hocamızın anlattığı çözüm yolu:

[Çözüm] Uzak aygıt veya kaynak bağlantıyı kabul etmeyecek hatası
  2. Aygıtları yönet kısmından wireless adaptörün güç ayarları kısmından "Güç kazancı sağlamak için, bilgisayar bu aygıtı kapatsın" seçeneğini kaldırmak.
  3. Güç planları üzerinden kablosuz bağdaştırıcının pil kullanımındaki güç seçeneğine "En yüksek performans" işaretlemek.
  4. Daha önce de başıma geldi ve bilgisayarıma format attığımda düzeldi. Ancak yine aynı süreyle(3 gün sonra) bilgisayarımla aynı problemi yaşamaya başladım. İki seferdir bu problemi Windows 10'da yaşıyorum ve başka hiçbir işletim sisteminde denemedim.

Desteklerinizi bekliyorum.
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşim gereği bilgisayarıma tekrar format atmam gerekti. Tekrardan aynı sorunla karşılaşmam durumunda çözümünüzü uygulayacağım. Ona göre buradan tekrar dönüş yaparım. Önce ki yazımı da word'de derlemiştim, buraya geçirirken sıkıntı olmuş yazımın sonlarına doğru kusuruma bakmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…