Qualcomm Fastconnect 7800 Wi-Fi kartını Windows 10 görmüyor

muhammetemin78

Femtopat
Daha fazla  
Windows 11 kullanırken dün Windows 10'a geçme kararı aldım. Windows 10'u yükledikten sonra Wi-Fi kartım olan Qualcomm fastconnect 7800'ü bilgisayarım görmemeye başladı ve ne yapsam da düzelmedi. Driverlarını da yüklemeyi denedim ancak çözüm olmadı. Donanımsal bir sıkıntı olduğunu kesinlikle düşünmüyorum çünkü aynı adaptör Bluetooth bağlantısı yapılırken kullanılabiliyor ve herhangi bir şekilde bilgisayarı yerinden oynatmadım. Sürücüleri çok doğru yüklememiş olabilirim ondan emin değilim ancak Aygıt Yöneticisi'nin donanım değişikliklerini yönet seçeneğinden ve cihaz ekleme yerinden de bir fayda elde edemedim. Cihaz ekle kısmında kullandığım modelin ismi çıkmıyordu. Bu konunun çözümü için herkes driver yüklemesi yap diyor ancak ben driverları tam olarak nasıl yükleyeceğimi ve yükledikten sonra bilgisayarın onu tanıması için ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Yardımcı olabilirseniz çok minnettar olurum. Bilgisayar MSI Alpha 17 C7vg.

1735953131105.png

Windows 11 kullanırken dün Windows 10'a geçme kararı aldım. Windows 10'u yükledikten sonra Wi-Fi kartım olan Qualcomm fastconnect 7800'ü bilgisayarım görmemeye başladı ve ne yapsam da düzelmedi. Driverlarını da yüklemeyi denedim ancak çözüm olmadı. Donanımsal bir sıkıntı olduğunu kesinlikle düşünmüyorum çünkü aynı adaptör Bluetooth bağlantısı yapılırken kullanılabiliyor ve herhangi bir şekilde bilgisayarı yerinden oynatmadım. Sürücüleri çok doğru yüklememiş olabilirim ondan emin değilim ancak Aygıt Yöneticisi'nin donanım değişikliklerini yönet seçeneğinden ve cihaz ekleme yerinden de bir fayda elde edemedim. Cihaz ekle kısmında kullandığım modelin ismi çıkmıyordu. Bu konunun çözümü için herkes driver yüklemesi yap diyor ancak ben driverları tam olarak nasıl yükleyeceğimi ve yükledikten sonra bilgisayarın onu tanıması için ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Yardımcı olabilirseniz çok minnettar olurum. Bilgisayar MSI Alpha 17 C7vg.

Eki Görüntüle 2387948

Ünlem işaretli network Controller sürücüsünün donanım kimliğini paylaşır mısın?

Ünlem işaretli network Controller sürücüsünün donanım kimliğini paylaşır mısın?
PCI\VEN_17CB&DEV_1107&SUBSYS_E0F7105B&REV_01
PCI\VEN_17CB&DEV_1107&SUBSYS_E0F7105B
PCI\VEN_17CB&DEV_1107&CC_028000
PCI\VEN_17CB&DEV_1107&CC_0280

Donanım kimlikleri kısmında bu şekilde alt alta 4 tane satır var bunlar yazıyor.

Yanlış driver yüklemiş olabilirsiniz. Şu adımları takip ederek orijinal sitesinden indirip kurun.

• Telefondan veya başka bir cihazdan şu adrese girip Wireless LAN driver’ını indirin.

• İndirdiğiniz dosyayı kabloyla veya USB bellekle bilgisayara aktarın.
  • Aygıt yöneticisinde üstünde sarı ünlem olan Network Controller’a sağ tıklayıp driver’ı silin.
  • Daha sonra bilgisayara attığınız dosyadan doğru driver’ı kurun. Bu kadar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı